HomeΚΡΗΤΗΣτην Ιταλία ο Γ. Κουράκης – Συμμετέχει στο συνέδριο «Κυκλική Οικονομία»

Στην Ιταλία ο Γ. Κουράκης – Συμμετέχει στο συνέδριο «Κυκλική Οικονομία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιάννης Κουράκης, συμμετέχει στην ετήσια  έκτακτη Συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος της ΕτΠ, με θέμα την «Κυκλική Οικονομία», η οποία πραγματοποιείται στο Τέρνι της Κεντρικής Ιταλίας την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της μετάβασης σε μια «Κυκλική Οικονομία», η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά Σχέδια Δράσης για τα επόμενα χρόνια, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 2016.

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Κουράκης,  αναφέρει ό,τι   ΄΄…η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπει στον δρόμο, ώστε να γίνει μια πιο Κυκλική Οικονομία, στην οποία ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα και η αξία των υλικών, προϊόντων και πόρων διατηρείται στον οικονομικό κύκλο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Γιάννης Κουράκης αναφέρει επίσης, ότι αυτό είναι απαραίτητο, προς το συμφέρον της οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας, και πως μ` αυτόν τον τρόπο θα συμβάλει και στη μείωση του  αποτυπώματος άνθρακα της οικονομίας της ΕΕ, μειώνοντας την εξάρτησή της από επιβλαβείς, ακριβές ή αναξιόπιστες πηγές πρώτων υλών και θα προωθήσει την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανταγωνιστικότητα ΄΄.

Σε συνέχεια της δήλωσής του ο Γιάννης Κουράκης τονίζει πως   ΄΄ …για να είμαστε σε θέση να καρπωθούμε τα οφέλη αυτά, απαιτείται θεμελιώδης και βαθιά μεταμόρφωση πολλών πτυχών της τρέχουσας οικονομικής ζωής και των καταναλωτικών συνηθειών, η οποία θα έχει εκτεταμένες κοινωνικές συνέπειες, αισθητές με διαφορετικό τρόπο στις διάφορες περιοχές της Ε.Ε.΄΄.

Στους ομιλητές της συνεδρίασης, περιλαμβάνονται η Catiuscia Marini Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΕτΠ και Περιφερειάρχης της Umbria, ο Leopoldo Di Girolamo Δήμαρχος Terni, o Edouard Martin, Ευρωβουλευτής, η Babette Winter, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτισμού της Θουριγγίας και εισηγήτρια της ΕτΠ για την κυκλική οικονομία, η Simona Bonafè, Ευρωβουλευτής, εισηγήτρια του ΕΚ σχετικά με την αναθεώρηση των οδηγιών της ΕΕ για τα απόβλητα και ο  Stefano Vaccari, Ιταλός Γερουσιαστής.

Ο Γιάννης Κουράκης και αντιπροσωπεία της ομάδα του ΕΣΚ της ΕτΠ, κατά την διάρκεια της παραμονής στην Κεντρική Ιταλία θα επισκεφθούν πληγείσες περιοχές του φονικού σεισμού της 24ης Αυγούστου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση