HomeΚΟΣΜΟΣΓια πρώτη φορά διαδήλωσαν Κινέζοι στο Παρίσι –«Σταματήστε τον ρατσισμό σε Ασιάτες»!

Για πρώτη φορά διαδήλωσαν Κινέζοι στο Παρίσι –«Σταματήστε τον ρατσισμό σε Ασιάτες»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές χιλιάδες μέλη της κινεζικής κοινότητας του Παρισιού διαδήλωσαν την Κυριακή, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, καταγγέλλοντας τον ρατσιμό εναντίον των ασιατών.

Αφορμή της κινητοποίησης των Κινέζων του Παρισιού ήταν η δολοφονία του 49χρονου Zhang Chaolin από τρεις νεαρούς.

Στη διαδήλωση, ντυμένοι σχεδόν όλοι στα λευκά, οι διαδηλωτές ανέμιζαν γαλλικές σημαίες και φώναζαν «ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια».

Σε μια μεγάλη οθόνη εμφανιζόταν η φωτογραφία του θύματος, με κηλίδες αίματος, και τη φράση «Zhang Chaolin, νεκρός για το τίποτα. Ποιος θα είναι ο επόμενος;»

Ενας από τους υπεύθυνους της κινητοποίησης ανέφερε ότι οι διαδηλωτές βρίσκονται στο δρόμο γιατί ζητούν «ισχυρά μέτρα για να περιφρουρηθεί η ζωή των Ασιατών». Παρούσα στη διαδήλωση ήταν και η περιφερειάρχης του Παρισιού Βαλερί Πεκρές.

Πάνω από 2.000 άτομα είχαν κινητοποιηθεί ήδη στις 21 Αυγούστου μετά τη δολοφονία, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον τους. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, είχε συναντήσει την οικογένεια του Zhang Chaolin και είχε υποσχεθεί ότι θα αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών στο προάστιο Ομπερβιλιέ, όπου οι Κινέζοι ζουν σχεδόν σε γκέτο.

KINA KINA1

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση