HomeΚΟΣΜΟΣΑποδοκιμασίες Μαδούρο με κατσαρόλες και τηγάνια

Αποδοκιμασίες Μαδούρο με κατσαρόλες και τηγάνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους στην νήσο Μαργαρίτα καθώς αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο, ανέφεραν χθες ακτιβιστές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν από ακτιβιστές, που φέρεται να κινηματογραφήθηκαν στην κοινότητα Βίλα Ρόσα της νήσου Μαργαρίτα την Παρασκευή το βράδυ, δείχνουν πλήθος κόσμου να κραδαίνει κατσαρόλες και τηγάνια, γιουχάροντας τον Μαδούρο, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιούσε για την επιθεώρηση κρατικών προγραμμάτων στέγασης.

Την Πέμπτη μια μαζική διαδήλωση στο Καράκας ενάντια στον προέδρο της χώρας, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση συγκέντρωσε περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμου, φαίνεται να ήταν η μεγαλύτερη αντίστοιχη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εδώ και χρόνια στην χώρα.

Μετά την αναχώρηση του Μαδούρο από την Βίλα Ρόσα, μια υποβαθμισμένη περιοχή, γνωστή στο παρελθόν ως προπύργιο της κυβέρνησης, την εμφάνιση τους έκαναν μέλη των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και οργανώσεων.

«Αυτή την στιγμή, περισσότερο από 30 άνθρωποι κρατούνται ως αποτέλεσμα του περιστατικού στην Βίλα Ρόσα», ανέφερε με ανάρτηση του στο Twitter ο Αλφρέντο Ρομέρο, μέλος της οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων, Penal Forum.

Η κυβέρνηση δεν προέβη σε κάποιο αναλυτικό σχόλιο για το περιστατικό, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Λουίς Μαρκάνο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, που δείχνει τον Μαδούρο να μοιράζει φιλιά, να σηκώνει την γροθιά του και να επευφημείται κατά την επίσκεψη του στην νήσο.

«Όσα δεν είδατε από τα βίντεο που παραποίησαν μέλη της ακροδεξιάς» έγραψε ο Μαρκάνο.

«Οι πολίτες τον απεχθάνονται και χθες το βράδυ το έκαναν αυτό εξαιρετικά σαφές, διαδηλώνοντας κραδαίνοντας τηγάνια και κατσαρολικά», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, δημοσιεύοντας τρία βίντεο του περιστατικού στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η αντιπολίτευση σχεδιάζει περαιτέρω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αίτημα την προκήρυξη ανακλητικού δημοψηφίσματος εναντίον του Μαδούρο.

«Νικήσαμε το μίσος, το φασισμό και πραξικοπηματίες», τόνισε την περασμένη εβδομάδα ο Μαδούρο, σημειώνοντας πως οι συλλήψεις των ακτιβιστών και η κατάσχεση όπλων και εκρηκτικών υλών δείχνουν τις βίαιες προθέσεις των εχθρών του.

Σύμφωνα με την οργάνωση Penal Forum, παράλληλα με τις συλλήψεις στην νήσο Μαργαρίτα, περισσότεροι από 90 άνθρωποι παραμένουν κρατούμενοι, έπειτα από συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα που συνδέονται με την διαδήλωση της Πέμπτης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση