HomeΚΟΣΜΟΣΒενεζουέλα: Διαδηλωτές πήραν στο κυνήγι τον Μαδούρο

Βενεζουέλα: Διαδηλωτές πήραν στο κυνήγι τον Μαδούρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση από δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι κτυπούσαν κατσαρόλες και τον έβριζαν με το χειρότερο τρόπο, δέχθηκε στο νησί Μαργκαρίτα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή (2/9) το βράδυ.

Ο Μαδούρο διακρίνεται σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media να τρέχει για να γλιτώσει από το πλήθος, το οποίο τον κυνηγά κτυπώντας κατσαρόλες και ζητώντας από τον ίδιο να παραιτηθεί. Νωρίτερα, είχαν γίνει μεγάλες διαδηλώσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις στη Βενεζουέλα, στις οποίες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούσαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραίτηση του προέδρου της χώρας.

Ο Μαδούρο θέλησε να επισκεφθεί το νησί, αλλά δεν ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις των ντόπιων κατοίκων εναντίον του. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος, το οποίο τον αναγνώρισε και άρχισε να του επιτίθεται με βαριές εκφράσεις και να κινείται εναντίον του.

Ο Ρίτσαρντ Φεμίν, ο αντιπολιτευόμενος δήμαρχος της περιοχής Ασουνσιόν, στην οποία ανήκει το νησί Μαργκαρίτα, κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι κακομεταχειρίστηκε μία γυναίκα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φέρεται να διαπληκτίστηκε με τη γυναίκα αυτή και να την έσπρωξε, ενώ την έπιασε δυνατά από τα χέρια.

Παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες για το περιστατικό, η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει επισήμως. Η τοπική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε σε σκληρή επέμβαση της αστυνομίας και σε 20 συλλήψεις που έγιναν, ως αντίδραση στους διαδηλωτές εναντίον του Μαδούρο.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, η αντιπολίτευση μίλησε για σαφή μομφή του λαού της Βενεζουέλας εναντίον του προέδρου. Την Πέμπτη, σχεδόν ένα εκατ. άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, στέλνοντας ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Βενεζουέλα επιθυμεί την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση