HomeΚΟΣΜΟΣΜεγάλες διαδηλώσεις κατά του Brexit στη Βρετανία

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Brexit στη Βρετανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν σήμερα Σάββατο στο Λονδίνο και άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συμμετέχοντες στην «Πορεία για την Ευρώπη» ζήτησαν την αναστολή της διαδικασίας του Brexit και την πλήρη συνέχιση των οικονομικών και πολιτισμικών δεσμών με την Ε.Ε.

Στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές βάδισαν έως τη Βουλή, η οποία την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει σε λειτουργία μετά τις θερινές διακοπές.

Φιλο-ευρωπαϊκά συλλαλητήρια έλαβαν επίσης χώρα στο Εδιμβούργο, το Μπέρμινγκχαμ και άλλες πόλεις.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να εκκινήσει και επίσημα τη διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. στις αρχές του 2017, ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που δίνει προθεσμία δύο ετών για απόσυρση από την Ένωση.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής ρόλος που θα έχει η Βουλή στη διαδικασία του Brexit, η Συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει αποκλείσει τόσο το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος για παραμονή στην Ε.Ε. όσο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών που θα μπορούσαν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επίσημες ή ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, και η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό της για τις επικείμενες διαβουλεύσεις.

Στα μέσα της εβδομάδας, το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Ευρώπη θα αποτελέσει σημείο-κλειδί στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση