HomeΚΟΣΜΟΣΠέθανα και αναστήθηκα δηλώνει ειρωνικά ο Μουγκάμπε

Πέθανα και αναστήθηκα δηλώνει ειρωνικά ο Μουγκάμπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ειρωνικό ύφος αναφέρθηκε ο 92χρονος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε στις φήμες που τον ήθελαν νεκρό, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι πράγματι πέθανε αλλά κατόπιν… αναστήθηκε.

Ο γηραιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου στη χώρα του μετά από πολυήμερη απουσία, η οποία στάθηκε αφορμή να κυκλοφορήσουν πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του και φήμες για τον θάνατό του.

Κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο της Χαράρε, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι είχε πάει για οικογενειακούς λόγους στο Ντουμπάι, όπου ζει μόνιμα ένας από τους γιους του.

«Ναι, ήμουν νεκρός. Είναι αλήθεια ότι πέθανα. Όπως συνήθως, αναστήθηκα μόλις γύρισα στη χώρα. Ξαναέγινα καλά» δήλωσε.

Στη Ζιμπάμπουε – και όχι μόνο – κυκλοφορούν συχνά φήμες που θέλουν τον Μουγκάμπε ασθενή ή στα πρόθυρα του θανάτου.

Το 2011 ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσίευσε ένα αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος έπασχε από καρκίνο του προστάτη και είχε μόνο πέντε χρόνια ζωής.

Πέρσι, ο Μουγκάμπε εκφώνησε κατά λάθος δύο φορές, με διαφορά ενός μηνός, την ίδια ομιλία στο κοινοβούλιο, προκαλώντας τα σαρκαστικά σχόλια της αντιπολίτευσης.

Παρά την ηλικία του πάντως, εξακολουθεί να κάνει πολλά ταξίδια, εκφωνεί μεγάλες ομιλίες και βαδίζει χωρίς βοήθεια, ενώ σκέφτεται σοβαρά να είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018.

ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση