HomeΚΡΗΤΗΨάχνουν λύσεις για τους 47 εργαζόμενους στην καθαριότητα – Παρέμβαση Κουρουμπλή

Ψάχνουν λύσεις για τους 47 εργαζόμενους στην καθαριότητα – Παρέμβαση Κουρουμπλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στην Λότζια για τους 47 εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας που μένουν χωρίς… δουλειά.

Το θέμα κυριάρχησε και σε χθεσινή συζήτηση που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΗ, Στέλιο Βοργιά αλλά και σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης με το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το… μπάχαλο στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου προκλήθηκε μετά από μία νομοθετική ρύθμιση που δεν ανανεώνει τις συμβάσεις 47 εργαζομένων.

Σήμερα στις 10 το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΗ θα ενημερώσουν τους βουλευτές όλου του νομού προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση ώστε να μην χάσουν την εργασία τους οι 47 άνθρωποι αλλά και να μην αποδιοργανωθεί πλήρως ο τομέας της καθαριότητας στον δήμο.

Παρέμβαση Κουρουμπλή – Τί είπε ο υπουργός

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και συζήτησαν εκ νέου το ζήτημα των συμβασιούχων που εργάζονται στη καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος γνωρίζει ήδη το θέμα και αφού επικοινώνησε με τους συναρμόδιους Υπουργούς, διαβεβαίωσε τον βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη ότι το Υπουργείο εξετάζει όλες τις πλευρές του ζητήματος και ανακοίνωσε την πρόθεση να επιλύσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καταθέτοντας εντός της ερχόμενης εβδομάδας σχετική τροπολογία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε τόσο τη διάσταση του θέματος, όσο και την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης-παρέμβασης με στόχο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των 47 συμβασιούχων (8 μηνητών) έως το τέλος του έτους που εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και να μη κινδυνεύσει ο Δήμος Ηρακλείου να μείνει επί μήνες χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης, κατά την σημερινή συνάντηση στη Λότζια, παρουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των  βουλευτών του Νομού, θα μεταφέρει τόσο τη πρόθεση, όσο και τις επικείμενες ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά την διασφάλιση του απαιτούμενου προσωπικού για την καθαριότητα της πόλης του Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση