HomeΚΡΗΤΗBusiness Insinder: Τα 12 καλύτερα ελληνικά νησιά – Δείτε για τι διακρίνεται η Κρήτη

Business Insinder: Τα 12 καλύτερα ελληνικά νησιά – Δείτε για τι διακρίνεται η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Business Insider κάνει αφιέρωμα στα ελληνικά νησιά με τίτλο «Το καλύτερο ελληνικό νησί για κάθε τύπου ταξιδιώτη» και αναφέρει χαρακτηριστικά πως κάθε ελληνικό νησί έχει τη δική του ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία, αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξεις που να πας, λόγω των πολλών επιλογών.

Είτε είσαι σε αναζήτηση ξέφρενων πάρτι, είτε ψάχνεις απλά ένα μέρος όπου θα μπορέσεις να χαλαρώσεις ή ένα μέρος να περάσεις με την οικογένεια σου, είναι σίγουρο ότι κάποιο ελληνικό νησί σου προσφέρει αυτό που ψάχνεις.

«Από τις απολαυστικές τοπικές γεύσεις που θα βρείτε στην Κρήτη μέχρι την ανέγγιχτη φύση της Ικαρίας, αυτός είναι ο οδηγός σας για τα ελληνικά νησιά», αναφέρει το άρθρο.

Δείτε ποια 12 ελληνικά νησιά βρίσκονται στη λίστα:

To καλύτερο νησί για τους λάτρεις της τέχνης: Ύδρα

Οι λάτρεις της τέχνης θα βρουν έναν παράδεισο στην Ύδρα, όπου περίφημες μοντέρνες γκαλερί και εκθέσεις περιμένουν να τις ανακαλύψεις στα μικρά δρομάκια του νησιού. Συλλέκτες έργων τέχνης και καλλιτέχνες συναντιούνται στο νησί για να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις δημοφιλών χώρων, όπως είναι το DESTE Project Space Slaughterhouse, το οποίο ανήκει σε έναν Ελληνοκύπριο δισεκατομμυριούχο και συλλέκτη έργων τέχνης, τον Δάκη Ιωάννου.

1YDRA

Το καλύτερο για ξέφρενο partying: Ίος

Η Ίος είναι γνωστή για τα ξέφρενα πάρτι της, κάτι στο οποίο βοηθάει και η μεγάλη ποικιλία που διαθέτει το νησί σε μπαρ και κλαμπ, τα οποία βρίσκονται το ένα πάρα πολύ κοντά στο άλλο.

2IOS

Το καλύτερο για τους λάτρεις ιστιοσανίδας: Πάρος

Οι καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν στην Πάρο την κάνουν ένα ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν στις παραλίες του νησιού το αγαπημένο τους σπορ. Το νησί μάλιστα φιλοξένησε το παγκόσμιο κύπελλο ιστιοσανίδας για αρκετά χρόνια και συνεχίζει να παραμένει σπίτι για διάφορους διαγωνισμούς ιστιοσανίδας.

3PAROS

Το καλύτερο νησί για ζευγάρια: Σαντορίνη

Η Σαντορίνη μπορεί να είναι πολυσύχναστη και γεμάτη τουρίστες, αλλά η απίστευτη σύνθεση των πανύψηλων και απότομων γκρεμών της και η μαγευτική θέα την κάνει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για ρομαντικές διεξόδους.

4SANTORINH

Το καλύτερο νησί για τους λάτρεις των παραλιών: Μήλος

Ενώ υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πανέμορφες παραλίες διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα, η παραλίες της Μήλου μπορούν να περιγράφουν απλά με δύο επίθετα: άφθονες και ποικίλες. Στο νησί υπάρχουν γύρο στις 80 παραλίες, κάποιες με μαύρη άμμο και κάποιες άλλες με ιδιαίτερους σχηματισμούς κόκκινης πέτρας και κρυμμένες σπηλιές.

5MHLOSΤο καλύτερο για του λάτρεις του φαγητού: Κρήτη

Επισκεφτείτε το νησί της Κρήτης για να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως είναι ο δάκος, που φτιάχνεται από ξερό ψωμί ή κρίθινο παξιμάδι που στην κορυφή έχει ντομάτα, τυρί και ελαιόλαδο. Το νησί που, μεταξύ άλλων, φημίζεται και για το ελαιόλαδο του, έχει αρκετές επαρχιακές ταβέρνες που σερβίρουν απίστευτα φρέσκο κρέας, τυριά και κρασιά που πολύ συχνά παράγονται από την ίδια την οικογένεια.

6KRHTH

Το καλύτερο για εξερεύνηση της φύσης: Ικαρία

Στην Ικαρία, οι επισκέπτες θα βρουν πραγματικά τα πάντα, από πυκνά δάση και κρυμμένες παραλίες μέχρι όρμους και απότομους γκρεμούς. Δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, το περπάτημα και η ποδηλασία είναι αρκετά δημοφιλή στο νησί χάρη σε ένα δίκτυο από μονοπάτια που παίρνουν οι ταξιδιώτες και απολαμβάνουν στην διαδρομή μια μαγευτική σύνθεση από φάρμες, λίμνες και δάση.

7IKARIA

Το καλύτερο για εκλεπτυσμένα ψώνια: Μύκονος

Παρόλο που η Σαντορίνη και η Αθήνα και αυτές προσφέρουν το λεγόμενο high-end shopping, η Μύκονος έχει μια ποικιλία εκλεπτυσμένων ρούχων προς επιλογή που απευθύνεται στο κάθε σικ κοινό. Τα μαγαζιά είναι συχνά ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα, με τις εκπτώσεις συνήθως να γίνονται το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες εδώ θα βρουν τα πάντα, από χειροποίητα υφάσματα και μάρκες σχεδιαστών μέχρι σουβενίρ και σπάνια κοσμήματα.

8MYKONOS

Καλύτερο νησί για μοναχική απόδραση: Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια έχει σχετικά χαμηλό τουρισμό, κάνοντάς την έναν ιδανικό προορισμό για αυτούς που ψάχνουν να ξεφύγουν λίγο από τα πλήθη. Εξερεύνησε το γραφικό λιμάνι του νησιού, το οποίο βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν βράχο του οποίου ένα τμήμα προεξέχει μες στην θάλασσα ή θαύμασε το εκπληκτικό τοπίο των απόκρημνων ακτών και των ορεινών εδαφών που κόβουν την ανάσα.

9ASTYPALAIA

To καλύτερο για τους λάτρεις της ιστορίας: Ρόδος

Όπως η Δήλος, η Κέρκυρα και η Αθήνα, έτσι και η Ρόδος είναι μια δημοφιλή στάση για τους λάτρεις της ιστορίας. Το νησί, που κάποτε ήταν το κυρίαρχο εμπορικό κέντρο στην ανατολική μεσόγειο, φιλοξενεί ποικίλα μεσαιωνικά κτήρια, προπύργια, τείχη και πύλες, καθώς και ένα απίστευτο μέρος από όπου μπορείς να θαυμάσεις την παλιά πόλη.

10RODOS

Το καλύτερο για την άγρια ζωή του: Τήλος

Το νησί της Τήλου είναι το σπίτι εκατοντάδων ειδών αγριολούλουδων και πολλών σπάνιων πτηνών, κάνοντας την έναν must προορισμό για τους παρατηρητές πτηνών και των οπαδών της φύσης και της άγριας ζωής. Περπατήστε στα πολλά λιβάδια και τις κοιλάδες του νησιού, και μπορεί να καταλήξετε χωρίς να το πολυκαταλάβετε σε μια έρημη παραλία τριγυρισμένοι από φώκιες και θαλάσσιες χελώνες.

11THLOS

Το καλύτερο για οικογένειες: Νάξος

Χάρη στον μεγάλο αριθμό των ρηχών παραλιών της, η Νάξος είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες που αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο συνδυασμός παραλιών και εκπληκτικών αξιοθέατων εξασφαλίζει ότι τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς θα έχουν ένα ευχάριστο ταξίδι.

12NAKSOS

Διαφήμιση
Διαφήμιση