HomeΚΡΗΤΗΠαραίτηση με… αιχμές της Δ. Γιαλιτάκη από τον Σύνδεσμο Σταφυλεργατών

Παραίτηση με… αιχμές της Δ. Γιαλιτάκη από τον Σύνδεσμο Σταφυλεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η μέχρι πρότινος μέλος του Συνδέσμου Σταφυλεργατών του νομού Ηρακλείου, Δέσποινα Γιαλιτάκη.

Η κ. Γιαλιτάκη στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για σκοπιμότητες και λάθους χειρισμούς με αφορμή τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στον Σύνδεσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Με αφορμή τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Σταφυλεργατών – Σταφυλεργατριών και Σταφυδεργατών Νομού Ηρακλείου έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα γιατί για μένα πραγματικά έχει σημασία ο κλάδος μου και οι συνάδελφοί μου κι όχι οι σκοπιμότητες του προέδρου του ΕΚΗ Βοργιά που επιδιώκει να ελέγξει το σωματείο μας, εκλέγοντας άτομα της αρεσκείας του, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμά μας. Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, μέσα από το γραφείο του, δεν ξέρει τις συνθήκες που επικρατούν στα συσκευαστήρια. Άλλωστε η μοναδική επαφή με τον χώρο των συσκευαστηρίων ήταν όταν επισκέφτηκε τους εργοδότες μας προκειμένου να κλείσει τη «συμφωνία» των αρχαιρεσιών.

Αλήθεια πότε έγιναν οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις; Γιατί προφανώς με την πρώτη συνέλευση δε γίνεται να υπάρχει απαρτία για 300 μέλη που κάποιοι εμφάνισαν ως ταμειακώς εντάξει. Αλήθεια με ποιο μητρώο μελών έγινε η συνέλευση και εν συνεχεία ποια απόφαση διοίκησης ενέκρινε νέες εγγραφές μελών ώστε να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι με την παρουσία της εργοδοσίας εγγράφονταν και την ίδια στιγμή ψήφιζαν; Αλήθεια από πότε βαπτίζονται σταφυλεργάτες έμποροι, χειριστές, συνταξιούχοι, αγρότες και ολόκληρα χωριά; Πότε ανακοινώθηκε ή τοιχοκολλήθηκε η απόφαση του ΔΣ για συνέλευση εκλογής εφορευτικής επιτροπής τη στιγμή που το καταστατικό μας ορίζει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 10 ημέρες;

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε όλες τις ημέρες δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατική διαδικασία. Η ταυτοπροσωπία δεν εξασφαλιζόταν αφού κανείς δε ζητούσε κάποιο δημόσιο έγγραφο, ενώ λευκό ψηφοδέλτιο ή παραβάν  υπήρξε από την τρίτη ημέρα κι αυτά κατόπιν σύστασης. Ο ίδιος ο δικαστικός αντιπρόσωπος την δεύτερη και τρίτη μέρα έβαλε θέμα για την ταυτοπροσωπία, γεγονός που καταγράφεται στα πρακτικά των αρχαιρεσιών. Οι εργοδότες συνόδευαν εργάτες προκειμένου να ψηφίσουν, ενώ ένας από αυτούς ούρλιαζε προκειμένου οι εργάτες να ψηφίσουν αυτό που τους υποδεικνύει η ομάδα του Βοργιά και όχι κάτι άλλο. Το γεγονός αυτό βέβαια αποδοκιμάστηκε αφού βρέθηκαν 76 λευκά/άκυρα, αριθμός μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως υπήρχε ένα μόνο ψηφοδέλτιο. Γενικά όλη η διαδικασία ήταν μια παρωδία.

Αλήθεια οι «διοργανωτές» των αρχαιρεσιών είναι υπερήφανοι για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια; Πέτυχαν το στόχο τους να εκλέξουν αντιπροσώπους μαριονέτες;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  κάποιοι  εξαφάνισαν  από το γραφείο των Σταφυλεργατών που βρίσκεται μέσα στο Εργατικό Κέντρο, όλα τα βιβλία πρακτικών, του ταμείου, του μητρώου μελών κλπ κατά τη διάρκεια των εκλογών.   Αλήθεια σε ποια συρτάρια βρίσκονται και ποιοι έχουν λόγο για την απόκρυψη τους; Είναι απορίας άξιο πως ξαφνικά εμφανίζονται στο πρακτικό των αρχαιρεσιών τόσο καθαρογραμμένες και πρωτοκολλημένες αποφάσεις του σωματείου.

Όλη αυτή η κατάσταση αναδύει μπόχα και εκλογικό μαγείρεμα. Να τα χαίρεστε τέτοια σωματεία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή θέλω να σώσω την υπόληψή μου, διαχωρίζω τη θέση μου από τις παραπάνω πρακτικές και δημόσια υποβάλλω την παραίτησή μου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση