HomeΚΟΣΜΟΣΣτο φως τα μακάβρια πειράματα των Ναζί: Ανθρώπινα μέλη και μυαλά βρέθηκαν στο Άουσβιτς!

Στο φως τα μακάβρια πειράματα των Ναζί: Ανθρώπινα μέλη και μυαλά βρέθηκαν στο Άουσβιτς!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φρίκη του Ολοκαυτώματος δεν λέει να σταματήσει να μας συγκλονίζει ακόμη και σήμερα. Ένα ερευνητικό ινστιτούτο στο Μόναχο ανακάλυψε βάζα που περιείχαν μέρη ανθρωπίνων σωμάτων καθώς και μυαλά θυμάτων από τα μακάβρια πειράματα που διεξάγονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το ψυχιατρικό ινστιτούτο Max Planck έκανε την ζοφερή ανακάλυψη κατά τη διάρκεια ανακαίνισης το περασμένο έτος, αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με την εφημερίδα Arutz Sheva.

Τα δείγματα χρησιμοποιήθηκαν από τον ναζιστή νευροεπιστήμονα Julius Hallervorden που είχε πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος της έρευνάς του πάνω στους εγκεφάλους των εκτελεσθέντων κρατουμένων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Άουσβιτς.

«Ντρεπόμαστε για αυτά τα ευρήματα και την ανακάλυψή τους» δήλωσε το ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του. «Θα ενημερώσουμε το κοινό με οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία που έρχεται στο φως με πλήρη διαφάνεια».

Μια επιτροπή έχει συσταθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων με στόχο την προσαγωγή τους σε έναν ομαδικό τάφο. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες, αν όχι χρόνια, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Ο Hallervorden ήταν επικεφαλής του τμήματος νευροπαθολογίας στο Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη δίκη της Νυρεμβέργης παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσε ανθρώπινα δείγματα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Αυτοί οι εγκέφαλοι προσέφεραν θαυμάσιο υλικό, καθώς προέρχονταν από ψυχικά φτωχούς, ανθρώπους με δυσμορφίες αλλά και άρρωστα παιδιά. Φυσικά και δέχτηκα τους εγκεφάλους. Δεν ανησυχούσα για το από πού προέρχονταν ούτε για το πώς κατέληξαν σε εμένα» είχε δηλώσει στη δίκη του.

Το ινστιτούτο έλαβε επίσης μέρη από τον περιβόητο ναζιστή «Άγγελο του Θανάτου» Josef Mengele που χειρουργούσε έξω από το στρατόπεδο του Άουσβιτς και ήταν γνωστός για τα μακάβρια πειράματά του τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά χωρίς αναισθησία.

Έκανε ενέσεις απευθείας στις κόρες των ματιών των παιδιών σε μια προσπάθεια να τα βάψει μπλε και ήταν γνωστό που είχε μία γοητεία για τα δίδυμα, χιλιάδες εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των μελετών του που τα τεμάχιζε από περιέργεια. Σε μια νύχτα, μάλιστα, σκότωσε 14 ζευγάρια διδύμων προκειμένου να τα μελετήσει.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση