HomeΚΟΣΜΟΣΟι Γερμανοί καταγγέλλουν την Fiat για… πειραγμένες εκπομπές ρύπων!

Οι Γερμανοί καταγγέλλουν την Fiat για… πειραγμένες εκπομπές ρύπων!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχεια στο σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων φέρεται να δίνει η Γερμανία, καταγγέλλοντας ασυνήθιστα αυξημένες εκπομπές ρύπων σε τέσσερα οχήματα της Fiat Chrysler.

Το Βερολίνο σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν καταγγέλλει την ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι χρησιμοποιεί μια παράνομη συσκευή που απενεργοποιεί συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων.

Σε επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών, οι οποίες απεστάλησαν χθες και στις οποίες είχε πρόσβαση το Reuters, οι Γερμανοί αναφέρουν ότι τα ευρήματα των δοκιμών που διενήργησαν οι γερμανικές αρχές απέδειξαν «την παράνομη χρήση συσκευής για την απενεργοποίηση συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων» από την Fiat.

Σύμφωνα με τα γερμανικά έγγραφα, οι ιταλικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών απέκλεισαν την ύπαρξη τέτοιου είδους παράνομης συσκευής και αρνήθηκαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Fiat.

Ως εκ τούτου, η γερμανική κυβέρνηση παρότρυνε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαβουλευθεί με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να επιλύσουν το θέμα των εκπομπών, σύμφωνα με την επιστολή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση