HomeΣΠΟΡΟι 10 καλύτερες μεταγραφές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

Χθες 31/8 , ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην Ελλάδα, καθώς πλέον οι ομάδες μπορούν για ένα δεκαήμερο ακόμα να αποκτήσουν μόνο ελεύθερους παίκτες .

Θα παρουσιαστούν οι 10 καλύτερες μεταγραφές που έγιναν , φυσικά , με τυχαία σειρά και με κριτήριο το όνομα και την προοπτική που έχουν , καθώς αν και έχουμε δείγμα γραφής από κάποιους , δεν είναι ακόμα αντιπροσωπευτικό.

Την λίστα αυτή μονοπωλούν οι 4 μεγάλοι που ενισχύθηκαν αρκετά , με μια έκπληξη από μια μικρομεσαία αλλά ιστορική ομάδα.

10) Μάρκο Μαρίν ( Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό , από την Χάποελ Μπερ Σεβά και την δύσκολη πρόκριση επί της Αρούκα , προσπάθησε να ενισχυθεί με παίκτες πρώτης γραμμής .
Ένας από αυτούς είναι και ο 27χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός Μάρκο Μαρίν με σπουδαία πορεία σε Βέρντερ και Γκλάντμπαχ , που έκανε την Τσέλσι να τον αγοράσει το 2012.

Εκεί όμως δεν κατάφερε να στεριώσει και πήγε κατά σειρά δανεικός σε Σεβίλλη , Φιορεντίνα , Άντερλεχτ και Τράμπζονσπορ. Σίγουρα είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

9) Όσκαρ Καρντόσο (Ολυμπιακός)

Ένα πολύ δυνατό όνομα , που έφερε ο Ολυμπιακός την τελευταία μέρα των μεταγραφών , είναι ο σπουδαίος Παραγουανός επιθετικός Όσκαρ Καρντόσο.

Ο 33χρονος που ήρθε , όπως ο Μαρίν , από την Τράμπζονσπορ έχει διαγράψει μια πολύ σπουδαία καριέρα στην Μπενφίκα όπου πέτυχε 112 γκολ σε 175 εμφανίσεις. Αν η μετακίνηση του στην Τουρκία , δεν σηματοδότησε την αγωνιστική του κάμψη , τότε είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του.

8) Νταβίντ Ενγκόνγκ ( Πανιώνιος)

Ο Ιστορικός , έκανε την έκπληξη , σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο αποκτώντας από την Ρεμς , τον 27χρονο Ενγκόνγκ. Ο Γάλλος που φόρεσε για 3 χρόνια την φανέλα της Λίβερπουλ , είναι πολυτέλεια για το νεανικό ρόστερ του Πανιωνίου και αν αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του , μπορεί από μόνος του να δώσει χρήσιμους βαθμούς στην ομάδα του.

7) Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ)

Ο ΠΑΟΚ , απέκτησε πολλούς ποιοτικούς παίκτες φέτος , που είναι ικανοί να τον βοηθήσουν στην πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να κάνει αλλά και στην Ευρώπη . Το γνωστότερο όνομα από όσους ήρθαν είναι ο 28χρονος Ολλανδός αριστερός εξτρέμ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ .

Ο Μπίσεσβαρ , με επτά χρόνια θητεία στη Φέγενορντ και τέσσερα στην Καισέρισπορ στην Τουρκία είναι πάρα πολύ ποιοτικός και μαζί με τα άλλα αποκτήματα του δικεφάλου μπορούν να τον ωθήσουν σε μια πολύ καλή πορεία.

6) Ούγκο Αλμέιδα (ΑΕΚ)

H AEK , ήταν σε αναζήτηση επιθετικού αυτό το καλοκαίρι και τον βρήκε στο πρόσωπο , του 32χρονου Πορτογάλου Ούγκο Αλμέιδα. Ο Αλμέιδα , με πολύ σπουδαία καριέρα στην Βέρντερ Βρέμης που συμμετείχε και στο Τσάμπιονς Λιγκ κατά την διάρκεια της θητείας του , αλλά και στην Μπεσίκτας , ήρθε στην Ελλάδα σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία με σκοπό να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά .

Να πετύχει γκολ και να βοηθήσει την ΑΕΚ στην προσπάθεια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο . Και ίσως αν είχε έρθει λίγο νωρίτερα , να έβρισκε το 1 γκολ που χρειαζόταν κόντρα στην Σεντ Ετιέν.

5) Βίκτορ Ιμπάρμπο ( Παναθηναϊκός)

Ο Ιμπάρμπο που ήρθε ως δανεικός από την Κάλιαρι στον ΠΑΟ φέτος το καλοκαίρι είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής με συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2014 με την Εθνική Κολομβίας και θητεία και στην Ρόμα.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός που έχει ως μόνη του αδυναμία τα τελειώματα των φάσεων αν και μετράει ήδη ένα γκολ στην καριέρα του στον ΠΑΟ , είναι εξαιρετικός στο να πατάει περιοχή και να δημιουργεί φάσεις και είναι ένα από τα πολύτιμα γρανάζια στην μηχανή του Αντρέα Στραματσόνι.

4) Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ)

Το ένα από τα μπαμ της ΑΕΚ στην άμυνα είναι ο Ουκρανός Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο 30χρονος έμπειρος κεντρικός αμυντικός , έκανε σπουδαία καριέρα στην Σαχτάρ που τον οδήγησε ακόμα και στην Μπαρτσελόνα το 2009 . Εκεί βέβαια δεν έπιασε και επέστρεψε στο Ντόνετσκ , αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει την διαφορά .

3) Κρίστοφερ Σάμπα ( Παναθηναϊκός)

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών , ο ΠΑΟ απέκτησε τον 32χρονο θηριώδη Κογκολέζο κεντρικό αμυντικό Κρίστοφερ Σάμπα . Ο Σάμπα με καριέρα σε Μπλάκμπερν , Ανζί και Ντιναμό Μόσχας , ήρθε με μονοετές συμβόλαιο στον ΠΑΟ για να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την ήδη δυνατή του άμυνα .

Σίγουρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια , όπου όπως έδειξε ήδη ο Στραματσόνι , θα αγωνίζεται με 3 κεντρικούς αμυντικούς , μαζί με Μολέδο και Ιβανόφ ή Κουτρουμπή θα συγκροτούν μια πολύ δυνατή άμυνα που είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσει κάποιος ομάδες όπως η Θέλτα ή ο Άγιαξ.

2) Κριστιάν Λεντέσμα ( Παναθηναϊκός)

Πολύ σπουδαία κίνηση για τον ΠΑΟ ήταν και η προσθήκη του 34χρονου Αργεντίνου χαφ Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Λεντέσμα με 9 χρόνια θητεία στο Καμπιονάτο με την Λάτσιο , είναι ουσιαστικά ο αντί-Εσιέν και έχει ήδη δείξει ότι έχει έρθει με περισσότερη όρεξη να προσφέρει από τον Γκανέζο.

Με τις πολύ καλές του τελικές πάσες , τα ψύχραιμα χτυπήματα πέναλτι , το καλό του μακρινό σουτ και γενικά την ηρεμία που φέρνει στο παιχνίδι είναι άλλη μια προσεγμένη και ποιοτική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό φέτος.

1)Τζολεόν Λέσκοτ (ΑΕΚ)

Το αδιαμφισβήτητο μπαμ του καλοκαιριού έγινε από την ΑΕΚ , με την μεταγραφή του 34χρονου Άγγλου κεντρικού αμυντικού Τζολεόν Λέσκοτ.

Ο Λέσκοτ , με συμμετοχές σε 2 Euro με την Εθνική Αγγλίας και θητείες στο υψηλότερο επίπεδο στην Πρέμιερ Λιγκ με Έβερτον , Μάντσεστερ Σίτυ και Άστον Βίλα , θα κάνει ένα πολύ αξιόπιστο και ίσως το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα μαζί με τον Τσιγκρίνσκι.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης , παρά τα 34 του χρόνια , ο Λέσκοτ μπορεί να έχει 2 ποιοτικά ποδοσφαιρικά χρόνια ακόμα και σίγουρα είναι κομβικός για την φετινή πορεία της ΑΕΚ.

Εκτός κάποιας έκπληξης , με την απόκτηση κάποιου ελεύθερου παίκτη , αυτές ήταν οι μεταγραφές για τις ελληνικές ομάδες φέτος . Ήρθαν στο πρωτάθλημα μας πολύ ποιοτικοί παίκτες , που μπορούν να κάνουν το θέαμα που βλέπουμε καλύτερο και αυτό που απομένει , είναι απλά να ξεκινήσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση