HomeΣΠΟΡΟι ομάδες που ξεχώρισαν στην αρχή των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν στην αρχή των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

Του Ευθύμη Φασουλάκη

Αν και το ελληνικό πρωτάθλημα , λόγω των διαφωνιών ΕΠΟ-Υφυπουργού Αθλητισμού , δεν έχει ακόμα αρχίσει , τα μεγάλα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη έχουν ήδη αρχίσει .

Όντας στην 2η ή την 3η αγωνιστική , υπάρχουν ομάδες που έχουν αρχίσει δυναμικά και έχουν δείξει ότι , διατηρώντας την φόρμα που έχουν ως τώρα , θα πρωταγωνιστήσουν.

Στην Αγγλία , αρχικά , η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο , με τις σπουδαίες προσθήκες των Μκιταριάν , Πογκμπά , Ιμπραίμοβιτς και  έχει ξεκινήσει με 3/3 το πρωτάθλημα και με την κατάκτηση του Community Shield

Οι Κόκκινοι Διάβολοι , με τον Special One στον πάγκο τους , έχουν αποκτήσει έναν πιο επιθετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που είχαν με τον Λουίς Φαν Χάαλ και αυτό φάνηκε ακόμα και στο παιχνίδι με την Χαλ , το οποίο ναι μεν κέρδισαν δύσκολα με γκολ του Ράσφορντ στο 93, αλλά είχαν δημιουργήσει πάρα πολλές φάσεις οι οποίες είχαν αναχαιτιστεί από την εκπληκτική Χαλ.

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν , με όπλα τις στοχευμένες μεταγραφές του Μουρίνιο και την ποιότητα των Ντε Χέα , Ρούνει , Ράσφορντ , Μαρσιάλ και Σο που προϋπήρχε , μπορεί να διαγράψει τις προηγούμενες κακές σεζόν και να έχει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και το Europa League.

Η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε , είναι άλλη μια ομάδα που έχει ξεκινήσει εκπληκτικά αυτή την χρονιά . Οι Μπλε , θέλουν να αφήσουν πίσω την περσινή καταστροφική σεζόν και να κάνουν μια νέα αρχή.

Στην πορεία τους στο πρωτάθλημα τους διευκολύνει το ότι δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις , σε αντίθεση με τους κύριους ανταγωνιστές τους.

Ο Ιταλός έχει φέρει άλλο αέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ , έχει φτιάξει μια ομάδα που ακόμα και αν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο έχει την δύναμη να ανατρέψει έναν αγώνα , όπως συνέβη στην αναμέτρηση με την Γουότφορντ και έχει αναγεννήσει κάποιους παίκτες βαρόμετρα για την ομάδα .

Ο Εντέν Αζάρ, ο Ντιέγκο Κόστα ακόμα και ο Τζον Τέρι είναι αυτοί οι παίκτες και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές μεταγραφές των Μπατσουαγί και Καντέ και τον Γουίλιαν που ήταν ο μόνος που είχε διασωθεί από πέρυσι , δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό και δυσκολοκατάβλητο σύνολο.

Και η Μάντσεστερ Σίτυ του Πεπ Γκουαρντιόλα , έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την χρονιά , έχοντας 3/3 νίκες στο πρωτάθλημα και μια άνετη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Στεάουα.

Στο ήδη ποιοτικότατο ρόστερ των Πολιτών , προστέθηκαν και οι Νολίτο , Στόουνς , Μπράβο , Γκούντογκαν και Σανέ κάνοντας το ένα γαλαξία αστέρων .

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Γκουαρντιόλα στο ρόστερ με μεγαλύτερη την αποπομπή του Χαρτ , η αδιαμφισβήτητη ποιότητα που υπάρχει , σε συνδυασμό με την μεταμόρφωση του Στέρλινγκ προς το καλύτερο φέτος , κάνουν την Σίτυ , υπολογίσιμη δύναμη σε Αγγλία και Ευρώπη.

Τέλος από την Πρέμιερ Λιγκ έχουν ξεχωρίσει επίσης , η Χαλ που με τόσο μικρό ρόστερ και διοικητική αβεβαιότητα νίκησε την πρωταθλήτρια Λέστερ και δυσκόλεψε αφάνταστα την Γιουνάιτεντ, η αήττητη νεοφώτιστη Μίντλεσμπρο του ταλαντούχου πρώην βοηθού του Μουρίνιο , Καράνκα και η πάντα υπολογίσιμη Έβερτον με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της.
Στην Ισπανία , η Ρεάλ έχει ναι μεν 2/2 , αλλά χωρίς Ρονάλντο , Μπενζεμά και Νάβας , δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην αντίπαλο του ΠΑΟ , Θέλτα αλλά αυτό που μετράει είναι οι νίκες και οι βαθμοί .

Παρόμοια κατάσταση και για την Μπαρτσελόνα όπου ,την άνετη επικράτηση επί της Μπέτις , ακολούθησε μια αγχωτική νίκη εκτός έδρας επί της Μπιλμπάο . Η ομάδα όμως που πραγματικά έχει κλέψει την παράσταση είναι η Λας Πάλμας , που συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία που ξεκίνησε από πέρυσι και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα .

Μετρά μια νίκη με 4-2 στην έδρα της Βαλένθια και 5-1 στην έδρα της επί της Γρανάδα και με πρωταγωνιστές του Λιράχα , Κέβιν-Πρινς Μποάτενγκ , Βιέρα , Ελ Ζαρ και Αραούχο είναι πραγματικά ως τώρα η ευχάριστη έκπληξη .

Καλά ξεκίνησαν επιπλέον και η Σεβίλλη , η Χιχόν , η Ντεπορτίβο και η νεοφώτιστη Λεγκανές που έχει κερδίσει στην έδρα της Θέλτα και απέσπασε ισοπαλία από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τέλος , στην Ιταλία , η Γιουβέντους έχει ξεκινήσει για άλλη μια φορά δυνατά το πρωτάθλημα και δείχνει ότι είναι και πάλι το φαβορί .

Ενισχυμένη με παίκτες όπως οι Ντάνι Άλβες , Ιγκουαίν και Πιάνιτς , έχει κερδίσει 2 δύσκολα παιχνίδια , με Φιορεντίνα εντός και Λάτσιο εκτός , χωρίς να επιδείξει καλό πρόσωπο , αλλά με την ποιότητα της και με πρωταγωνιστή τον Σάμι Κεντίρα πήρε τους 6 πολύτιμους βαθμούς.

Οι 2 ομάδες της Γένοβας , Τζένοα και Σαμπντόρια έχουν ξεκινήσει πολύ καλά επίσης με 2 νίκες που για μικρομεσαίες ομάδες όπως αυτές είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό καθώς τους δίνει ώθηση για να πετύχουν τον στόχο τους που είναι , η παραμονή αρχικά και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες η έξοδος στην Ευρώπη .

Τέλος πολύ καλό πρόσωπο έχει δείξει ως τώρα , η νεοφώτιστη Πεσκάρα που προηγήθηκε 2-0 πριν ισοφαριστεί από την ισχυρή Νάπολι και πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς στα χαρτιά από το παιχνίδι στην έδρα της Σασουόλο που θα την βοηθήσουν στην προσπάθειά της για παραμονή.

Με το γερμανικό πρωτάθλημα να είναι μόνο στην πρώτη του αγωνιστική και να μην έχουν βγει συμπεράσματα ως τώρα εκτός του ότι η Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι για άλλη μια χρονιά πανίσχυρες , αυτές οι ομάδες έχουν ξεχωρίσει ως τώρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχουν κάνει μια πολύ δυνατή εκκίνηση στην κούρσα που έχουν να διανύσουν όλη την χρονιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση