HomeΚΡΗΤΗΓονείς πέρασαν τη νύχτα έξω από παιδικό σταθμό – Ένταση για τις εγγραφές

Γονείς πέρασαν τη νύχτα έξω από παιδικό σταθμό – Ένταση για τις εγγραφές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στα Χανιά, που καταδεικνύει και τις τεράστιες διαστάσεις που έχει προσλάβει η διαδικασία της φοίτησης βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Νωρίς το πρωί, γονείς παιδιών, όλοι τους δικαιούχοι του προγράμματος του ΕΣΠΑ, είχαν σχηματίσει ουρά… από τη νύχτα, έξω από τις εγκαταστάσεις ιδιωτικού παιδικού σταθμού προκειμένου να γράψουν τα παιδιά τους.

Παρά τη νυχτερινή ταλαιπωρία, οι συγκεντρωμένοι γονείς ενημερώθηκαν το πρωί από τους υπευθύνους του παιδικού σταθμού ότι οι θέσεις είχαν καλυφθεί από τα παιδιά που φοιτούσαν πέρυσι στη συγκεκριμένη δομή και ως εκ τούτου δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για τις εγγραφές νέων παιδιών, κυρίως στο βρεφικό τμήμα.

Η είδηση αυτή προκάλεσε ένταση και διαπληκτισμούς, ενώ έξαλλοι πολλοί γονείς ζητούσαν παρέμβαση εισαγγελέα, θεωρώντας ότι τα δικαιώματά τους είχαν καταστρατηγηθεί.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δήλωσαν ότι βρίσκονταν έξω από τον παιδικό σταθμό από τις 2:00 τη νύχτα, προκειμένου να κρατήσουν σειρά προτεραιότητας…

Διαφήμιση
Διαφήμιση