HomeΚΡΗΤΗΚριτική για τον απολογισμό της επίσκεψης Δρίτσα στο Ηράκλειο

Κριτική για τον απολογισμό της επίσκεψης Δρίτσα στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική στον απολογισμό της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα στο Ηράκλειο άσκησε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«“Χρήσιμη” και “αισιόδοξη” χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας την επίσκεψή του στο Ηράκλειο!

Βέβαια, παρέλειψε να διευκρινίσει για ποιον είναι χρήσιμη και αισιόδοξη. Γιατί, δυστυχώς, για τους Ηρακλειώτες δεν έχει προκύψει κάποια χρησιμότητα ή κάτι θετικό! Μόνο φρούδες υποσχέσεις μελλοντικών σχεδίων!

Ο κ. Υπουργός, απλά, επανέλαβε την μελλοντική κατασκευή του έργου του λιμανιού (ανάπτυξη, στρατηγικός σχεδιασμός). Ένα έργο που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ήδη δρομολογήσει και που, δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει!

Βεβαίως, τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις δεν ακολούθησε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή σχέδιο δράσης.

Επίσης, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο λιμενικό σώμα δηλώνοντας ότι η “αναβάπτιση του πεδίου δράσης του λιμενικού ως σώμα ακτοφυλακής είναι στις προτεραιότητες μας”.

Φαίνεται ότι, κατά την κρίση του κ. Υπουργού, αρκεί η “αναβάπτιση” για να ενισχυθεί το λιμενικό σώμα.

Κύριε Υπουργέ, το λιμενικό σώμα χρειάζεται υποδομές, επαρκή στελέχωση, σκάφη, ναυαγοσωστικά και κατάλληλο εξοπλισμό για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του!

Και, κυρίως, το λιμενικό σώμα χρειάζεται να λειτουργεί ανεξάρτητα για να ασκήσει απρόσκοπτα το επιχειρησιακό, ελεγκτικό και ανακριτικό του έργο. Η παρουσία του πολιτικού του προϊστάμενου κατά την διαδικασία της προανάκρισης, όπως στην περίπτωση του δυστυχήματος της Αίγινας, κάθε άλλο παρά ενισχύει το λιμενικό σώμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση