HomeΚΡΗΤΗΣυγκίνηση στην εκδήλωση για το Λιμενικό στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Συγκίνηση στην εκδήλωση για το Λιμενικό στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου πραγματοποιήθηκε, σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης τιμώντας την προσφορά του Λιμενικού Σώματος. Στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας εξήρε τον ρόλο  των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, στην προσπάθεια διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά στις θάλασσες του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

dritsas2

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το έργο των οποίων χαρακτήρισε ως μείζονος σημασίας, λόγω και του ανθρωπιστικού του χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι το Λιμενικό Σώμα, στην προσφυγική κρίση «κράτησε ψηλά τη σημαία των ανθρωπιστικών παραδόσεων, χάρη στην αφοσίωση των στελεχών του».

Η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στην Κρήτη αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο στη Γαύδο, όπου ο κ. Δρίτσας θα μεταβεί με το σκάφος «Νήσος Γαύδος» του Πολεμικού Ναυτικού.

dritsas6

dritsas5

dritsas4

dritsas7

dritsas3

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση