HomeΚΟΣΜΟΣΣχέδιο άμυνας απέναντι στον Εγκέλαδο ετοιμάζει ο Ρέντσι

Σχέδιο άμυνας απέναντι στον Εγκέλαδο ετοιμάζει ο Ρέντσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα καταστήσει την Ιταλία ασφαλέστερη απέναντι στους σεισμούς θα ανακοινώσει εντός των ημερών ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος εξήγησε πως η βελτιστοποίηση του επιπέδου ασφάλειας θα χρειαστεί τουλάχιστον 50 χρόνια ή δύο γενιές.

«Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμα σχέδιο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει άμεσα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να βρει και μέσα για να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο σχέδιο, καθώς η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται σε ύφεση και δύσκολα θα βρεθούν τα κονδύλια χωρίς να επιβαρυνθεί το ήδη διογκωμένο χρέος. Το σχέδιο με την ονομασία «Το σπίτι της Ιταλίας» έρχεται ακριβώς τη στιγμή που οι εισαγγελείς ερευνούν γιατί κατέρρευσαν στον σεισμό του Αματρίτσε και οικήματα τα οποία υποτίθεται ότι είχαν κατασκευαστεί βάσει του αντισεισμικού κανονισμού.

«Αλλαγή νοοτροπίας»

Οπως τόνισε ο Ρέντσι, θα χρειαστεί και «αλλαγή νοοτροπίας» και για την κατάρτιση του πλάνου θα πρέπει να εμπλακούν όχι μόνο πολιτικοί αλλά και τα συνδικάτα, τεχνικοί και κατασκευαστικές εταιρείες. Η Ιταλία χρειάζεται πράγματι άμεσα νέο αντισεισμικό κανονισμό και μέτρα ασφαλείας για το κοινό, καθώς είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Από το 1900 έχουν σημειωθεί 36 σεισμοί άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ήταν σχεδόν όλοι φονικοί, ενώ προκάλεσαν και σοβαρές υλικές ζημιές.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση