HomeΚΡΗΤΗΕμπορικός Σύλλογος: Το Ηράκλειο από τις πιο βρώμικες πόλεις

Εμπορικός Σύλλογος: Το Ηράκλειο από τις πιο βρώμικες πόλεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια από τις πιο βρώμικες πόλεις της χώρας χαρακτηρίζει το Ηράκλειο ο Εμπορικός Σύλλογος σε επιστολή του στον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος «παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι καταστηματάρχες να διατηρήσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια τους καθαρά αυτό είναι ανέφικτο» και με αυτή την επιστολή θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την εικόνα που παρουσιάζει το Ηράκλειο ακόμα και στα πιο απλά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ζητά «άμεσα την ενεργοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών και αντιδημάρχων, για την όσο το δυνατόν  γρηγορότερη λύση, ώστε  να γίνει η πόλη μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή».

Τέλος καταλήγει ο Σύλλογος: «Περιμένουμε τις ενέργειες σας ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα αιτήματά μας και εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί».

Αναλυτικά, η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου:

«Κύριε Δήμαρχε,

Με λύπη μας διαπιστώνομε ότι το Ηράκλειο, μια πόλη με έντονη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα αποτελεί μια από τις πιο βρώμικες πόλεις της χώρας μας.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν σε καθημερινή βάση οι καταστηματάρχες να διατηρήσουν τους δρόμους τους και τα πεζοδρόμια τους καθαρά αυτό είναι ανέφικτο.

Εμείς, παλεύουμε, για να γίνει η ζωή μας καλύτερη, με  δράσεις για τον πολιτισμό για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής  φυσιογνωμίας της πόλης μας  αλλά και για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, όπως έλλειψη καθαριότητας, εγκαταλειμμένα κτίρια, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, φροντίδα του λίγου πράσινου κλπ.

Κύριε Δήμαρχε με την επιστολή μας αυτή θέλουμε,  να αναφερθούμε:

–    Στα εγκαταλειμμένα κτίρια που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης και αποτελούν εστίες μόλυνσης αλλά είναι και επικίνδυνα να προκαλέσουν σοβαρά  ατυχήματα από κομμάτια τους που αποσπώνται.

– Στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, που αποτελούν παγίδες για τον πεζό, εξ αιτίας της ελάχιστης έως ανύπαρκτης συντήρησής τους αλλά και εξ αιτίας των εργασιών που πραγματοποιούν διάφορες ασυντόνιστες Υπηρεσίες .

– Στα δέντρα που έχουν ξηλωθεί  από τα πεζοδρόμια  και στη θέση τους μένουν λάκκοι βάθους αρκετών εκατοστών.

– Στους κάδους, που όπου υπάρχουν δεν πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πολλοί δε είναι σε κακή κατάσταση ειδικά στο κέντρο της πόλης και γύρω τους τοποθετημένα σκουπίδια πολλών λογιών και δίπλα τους περνούν οι επισκέπτες της πόλης..

– Στην έλλειψη μυοκτονίας ιδιαίτερα την κεντρική αγορά της πόλης με αποτέλεσμα ποντίκια να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια προς αναζήτηση τροφής.

– Στην ύπαρξη αγελών αδέσποτων σκυλιών που κυνηγούν αδιακρίτως πεζούς, αυτοκίνητα και μηχανάκια σε καθημερινή βάση και τα οποία είναι επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των περαστικών.

– Στην μη έγκαιρη καθαριότητα των φρεατίων και στον ψεκασμό τους για την εξόντωση των κατσαρίδων και των κουνουπιών.

– Στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο του Θεοτοκόπουλου στο κέντρο της πόλης το οποίο θα έπρεπε να πλένεται τακτικά καθώς επίσης και το πεζοδρόμιο της Πλ. Παπαλεξάνδρου (γραφεία ΕΟΤ).

– Στον πιο τουριστικό δρόμο της 25ης Αυγούστου, όπου καθημερινά διέρχονται τουρίστες και εκτός από τη βρωμιά του οδοστρώματος, πολλές ώρες της ημέρας και τα βράδια είναι γεμάτος μπουκάλια και αντικείμενα που ξεχειλίζουν από τους μικρούς κάδους.

– Στις αφίσες και στα πανό των διαφόρων εκδηλώσεων που παραμένουν κρεμασμένα μέχρι να τα ξεσκίσει ο αέρας και να τα λιώσει η βροχή.

– Στις εσοχές και γωνίες δρόμων που εκτελούν χρέη δημόσιων ουρητηρίων.

– Στα περιφερειακά του  Ηρακλείου μικρά παρκάκια που τα σκουπίδια είναι μόνιμο φαινόμενο και σε όλα τα φανάρια όπου οι μόνιμα πια πλύστες τζαμιών, εκτός από την ενόχληση που προκαλούν στους οδηγούς, ρυπαίνουν τους χώρους αυτούς.

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα, για την  εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας  ακόμα και στα τόσο πολύ απλά.

Ζητούμε άμεσα, την  ενεργοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών και Αντιδημάρχων, για την όσο το δυνατόν  γρηγορότερη λύση, ώστε  να γίνει η πόλη μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα αιτήματά μας και εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση