HomeΚΟΣΜΟΣΤι ζητά ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου ηλικίας 145 ετών;

Τι ζητά ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου ηλικίας 145 ετών;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτός είναι ο Mbah Gotho. Το 1992 είχε παραγγείλει μια ταφόπλακα για τον εαυτό του, προετοιμαζόμενος να πεθάνει, αλλά 24 χρόνια μετά, δεν την έχει χρησιμοποιήσει ακόμη. Είναι 145 ετών!

Ο Gotho, που ζει στην Ινδονησία, έχει επίσημα έγγραφα που αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησής του την 31η Δεκεμβρίου 1870. Σύμφωνα με αυτά, είναι κατά 23 χρόνια μεγαλύτερος από τον έως τώρα γνωστό γηραιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Ζαν Κάλμαν, που πέθανε το 1997.

Κι ενώ η ηλικία του Gotho είανι εντυπωσιακή, έχει ήδη χάσει τα δέκα αδέρφια του, τις τέσσερις συζύγους, εκ των οποίων η τελευταία πέθανε το 1988, και τα παιδιά του. Το μόνο που ζητά πλέον είναι να πεθάνει κι αυτός.

«Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω, τα εγγόνια μου είναι πλέον όλα ανεξάρτητα» δήλωσε στις ειδήσεις τοπικού τηλεοπτικού δικτύου αυτή την εβδομάδα και παραδέχθηκε πως προετοιμάζεται για το θάνατό του από το 1992, όταν ήταν 122 ετών, παραγγέλνοντας την ταφόπλακά του.

Παρά το γεγονός ότι τα αρχεία της Ινδονησίας λένε πως έχουν επιβεβαιώσει την ημερομηνία γέννησής του, τα έγγραφα θα πρέπει να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή προτού του δοθεί και επίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ερωτηθείς για το πιο είναι το μυστικό για την μακροζωία του, ο Gotho απλά είπε πως «η συνταγή είναι μόνο η υπομονή».

Ο Gotho τους τελευταίους μήνες έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και πλέον χρειάζεται βοήθεια ακόμη και για να φάει ή να κάνει μπάνιο. Περνά τον περισσότερο χρόνο του ακούγοντας ραδιόφωνο καθώς η όρασή του είναι πολύ φτωχή για να μπορέσει να παρακολουθήσει τηλεόραση.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση