HomeΚΡΗΤΗΕντόπισε τη φόλα αλλά τα θύματα, η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

Εντόπισε τη φόλα αλλά τα θύματα, η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Αυγούστου 2016, η Κρητική Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων ήταν ιδιαίτερα απασχολημένη. Αρχικά το Σάββατο το πρωί (27-8-2016) η Ντάικα με τον Σπύρο επιχείρησαν στην περιοχή Ξηροπήγαδο, κοντά στον οικισμό Γάλιπε Ηρακλείου. Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία για δηλητηρίαση σκύλου από δόλωμα. Δυστυχώς, η καταγγελία επιβεβαιώθηκε και η Ντάικα εντόπισε τα πτώματα ενός σκύλου, μιας γάτας και ενός πετροκούναβου (ζουρίδα). Επιπρόσθετα, εντόπισε και 3 δολωμάτα (κομμάτια σαλάμι με δηλητήριο) τα οποία περισυνελέχθησαν και υποβλήθηκε μήνυση.

fola

Την ίδια μέρα ο Γιάννης και η Καρίνα ανταποκρίθηκαν σε καταγγελία κυνηγού, ο οποίος δυστυχώς έχασε το ένα του σκυλί και μπόρεσε να σώσει το δεύτερο. Τα σκυλιά κατανάλωσαν δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχή ανάμεσα στον Αγ Ονούφριο και τον Καλαθά, στο Ακρωτήρι Χανίων. Η Καρίνα εντόπισε άλλο ένα δηλητηριασμένο σκύλο, αλλά δεν εντόπισε άλλα δολώματα.

Την Κυριακή (28-8-2016) ο Σπύρος και η Ντάικα επισκέφθηκαν τη θέση Κατσοπρινιάς, κοντά στον οικισμό Καινούργιο Χωριό Ηρακλείου, κατόπιν καταγγελίας. Η Ντάικα εντόπισε 8 δολώματα και νεκρά ένα πετροκούναβο (ζουρίδα) και έναν σκατζόχοιρο. Περισυνελλέχθησαν και υποβλήθηκε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα.

Επιπρόσθετα από τα παραπάνω, επιβεβαιωμένα περιστατικά, καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες πολλές καταγγελίες, γεγονός ότι το φαινόμενο είναι σ’ έξαρση αυτό το διάστημα. Όλες τις καταγγελίες θα τις ερευνήσει η ομάδα.

zoyrida

Διαφήμιση
Διαφήμιση