HomeLife & StyleΣοκαριστικά πλούσιες διασημότητες που δεν πάει το μυαλό σας

Σοκαριστικά πλούσιες διασημότητες που δεν πάει το μυαλό σας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλάι στους μεγιστάνες του χρήματος, επενδυτές και επιχειρηματίες δηλαδή με ασίγαστη δράση, φιγουράρουν πια μια σειρά από ανθρώπους του θεάματος και των σπορ, ανατρέποντας άρδην τις αντίστοιχες λίστες του Forbes με τα βαριά ονόματα της παγκόσμιας πλουτοκρατίας.

Πάμπλουτα celebrities δεν είναι βέβαια κατά κανέναν τρόπο νέα ιστορία, είναι όμως ότι πλέον πολλές διασημότητες έχουν μαζέψει δισεκατομμύρια και ανταγωνίζονται επάξια τους αυτοδημιούργητους κροίσους του πλανήτη!

Κάνοντας το 1 εκατ. δολάρια της προσωπικής περιουσίας του Μάικ Τάισον να φαντάζει ψίχουλα.

Γιατί εδώ θα μιλήσουμε για σοκαριστικά πλούσιους ανθρώπους εκτός επιχειρηματικού κόσμου, είτε μιλάμε για μουσικούς και συγγραφείς είτε για αθλητές και ηθοποιούς…

Τζορτζ Λούκας – 4,28 δισ. δολάρια

loukas

Ο αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος χτύπησε πραγματική φλέβα χρυσού με το σύμπαν του «Star Wars» που δημιούργησε (αλλά και του «Ιντιάνα Τζόουνς»), ως ένα διαχρονικό χρυσωρυχείο που του αποφέρει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Κερασάκι στην τούρτα του κροίσου πια Λούκας ήταν η χρυσή συμφωνία του με την Disney το 2012 να της πουλήσει την εταιρία παραγωγής του LucasFilm αλλά και τα δικαιώματα του franchise του «Πολέμου των Άστρων», ένα συμβόλαιο που τον έκανε πλουσιότερο κατά 4 δισ. δολάρια! Όσο για τα ίδια τα (έξι) «Star Wars» και το σχετικό εμπόρευμα, έχουν μαζέψει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσφατα, ο Λούκας αποφάσισε να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία των Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς (The Giving Pledge) και να δωρίσει τη μισή του περιουσία σε κοινωφελείς σκοπούς…

Τζούλια Ντρέιφους – 3 δισ. δολάρια

dreyfous

Η αμερικανή κωμικός ηθοποιός έγινε αστέρι από τα επεισόδια της δημοφιλέστατης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τηλεοπτικής σειράς «Seinfeld». Αφού έλαβε πλήθος βραβείων για τις τηλεοπτικές της ημέρες και έπαιξε σε πολλά και διάφορα, άρχισε να εξαργυρώνει τη φήμη της με παχυλά συμβόλαια.

Το ζάπλουτο του πράγματος δεν προέρχεται φυσικά από την υποκριτική της καριέρα και τις διαφημίσεις. Η Ντρέιφους είναι κόρη του βαθύπλουτου μεγιστάνα Ζεράρ-Λουί Ντρέιφους, ο γαλλικός εμπορικός, τηλεπικοινωνιακός, αγροτικός και ενεργειακός όμιλος του οποίου παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους του βιομηχανικού κλάδου παγκοσμίως!

Όταν ο πατέρας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2006, οι τρεις κόρες του άρχισαν να κληρονομούν σημαντικά ποσά από την αμύθητη περιουσία…

Τζόαν Ρόουλινγκ – 1 δισ. δολάρια

rowling

Η βρετανίδα «μαμά» του Χάρι Πότερ ξεπέρασε ακόμα και τη βασίλισσα της Αγγλίας σε προσωπική περιουσία, καθώς η ιδέα που είχε το 1990 για τον μαθητευόμενο μάγο αποδείχτηκε φλέβα χρυσού. Στα τελευταία 15 χρόνια, ο Χάρι Πότερ έχει πουλήσει περισσότερα από 400 εκατ. αντίτυπα, πυροδότησε ταινίες με το τσουβάλι (οι οποίες έχουν αποφέρει συνολικά στο στούντιο περισσότερα από 7,5 δισ. δολάρια) και έχρισε τη συγγραφέα την απολύτως πλουσιότερη του κόσμου.

Τι να μας πει δηλαδή και ο Στίβεν Κινγκ με τα 400 εκατομμύρια ή ο Νταν Μπράουν με τα μόλις 100 εκατ. δολάριά του;

Μπόνο – 900 εκατ. δολάρια

bono

Τον Σεπτέμβριο του 2015 το ίντερνετ βούιξε από τις εμφατικές διακηρύξεις που ήθελαν τον frontman των U2 να μπαίνει στα μεγάλα σαλόνια των δισεκατομμυριούχων, ως ο πλουσιότερος ποπ σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Το Forbes επιχειρηματολόγησε ωστόσο για το αντίθετο, στέλνοντας τις εκτιμήσεις για την προσωπική του περιουσία λίγο κάτω από το περιβόητο δεκαψήφιο νούμερο.

Παρά τα 12 άλμπουμ των U2, που τους στέλνουν στις πρώτες θέσεις των μπεστ-σέλερ συγκροτημάτων όλων των εποχών (περισσότερα από 150 εκατ. αντίτυπα), τα 22 Βραβεία Γκράμι (περισσότερα από κάθε άλλη μπάντα) και τις παγκόσμιες περιοδείες τους που αποφέρουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια, ο Μπόνο αξίζει «μόλις» 900 εκατομμύρια.

Είναι όμως για τα καλά στον δρόμο της δεκαψήφιας πορείας, μιας και το 2010 η επενδυτική του φίρμα (Elevation Partners) έβαλε στο χέρι το 1,5% του Facebook έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Ποσό που μόλις την επόμενη χρονιά άγγιξε τα 700 εκατομμύρια, όταν το Facebook έφτασε το αστρονομικό νούμερο των 55 δισ. δολαρίων…

Μάτζικ Τζόνσον – 600 εκατ. δολάρια

magic johnson

Ήταν τον Μάρτιο του 2015 όταν το Forbes περιέλαβε για πρώτη φορά τον θρύλο του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, καθώς ο επιχειρηματικός όμιλός του είχε βγάλει 2,25 δισ. δολάρια, στέλνοντας την προσωπική του περιουσία στο 1 δισ. ακριβώς. Ο Μάτζικ έσπευσε να τον συγχαρεί μέσω Twitter και να ζητήσει αμέσως δανεικά!

Όχι βέβαια ότι ο ίδιος τα πάει άσχημα, καθώς ο επιχειρηματίας πίσω από τον θρυλικό μπασκετμπολίστα ντριμπλάρει εξίσου καλά στον επενδυτικό στίβο, αναγκάζοντας το Forbes να εκτιμήσει την περιουσία του στα 600 εκατ. δολάρια. Ο πρώην άσος των Lakers που αποσύρθηκε αιφνιδίως το 1991, όταν κυκλοφόρησε η είδηση για το AIDS, για να επιστρέψει και πάλι το 1992 (και να παίξει και μια σειρά αγώνες το 1996), κρατά πια τα ηνία της Magic Johnson Enterprises, μιας επενδυτικής εταιρίας με κεφαλαιοποίηση στα 700 εκατ. δολάρια που συμμετέχει σε κολοσσούς της κτηματομεσιτικής και διατηρεί μετοχικά πακέτα από τα Starbucks μέχρι και τα TGI Fridays.

Άλλοι αστέρες του κόσμου των σπορ που τα έχουν εκατοντάδες τα εκατομμυριάκια τους είναι οι Τάιγκερ Γουντς, Σακίλ Ο’ Νιλ, Κόμπι Μπράιαντ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρότζερ Φέντερερ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κίμι Ραϊκόνεν κ.ά.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση