HomeΚΡΗΤΗΕπαφές για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο Λασίθι

Επαφές για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά επαφών με τους δημάρχου Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας είχαν προσφάτως εκπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με αφορμή δύο φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, αφενός την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και αφετέρου το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.

Την περασμένη Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στις 11:30 το πρωί, ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Καρτσάκης και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Χρυσουλάκης συναντήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Στη συνάντηση που έγινε, συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπου η ένωση εξέφρασε την άποψη της στον κ. Ζερβό, που αφορά στην αντίθεση της με την κατάργηση Α.Τ. Νεαπόλεως, λόγω της ύπαρξης των δικαστηρίων και των φυλακών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. Επίσης αναφερθήκαμε και στο ενδεχόμενο της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο Λασίθι, στο οποίο είναι κάθετα αντίθετη η ένωση μας με την τραγική κατάσταση λειψανδρίας που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Λασιθίου.

Ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί με τις θέσεις μας και εξέφρασε την πρόθεση του να συμπορευθεί στα αιτήματα της ένωσης μας».

Στην Ιεράπετρα

astynomikoi lasithiou1

Την επομένη, 26 Αυγούστου 2016, τριμελής αντιπροσωπεία  της διοίκησης αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ένωσης Γιώργο Καρτσάκη, τον γενικό γραμματέα Πέτρο Χρυσουλάκη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Γιάννη Παπαδάκη, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόσιο Καλαντζάκη. Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Στη συνάντηση που έγινε, συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπου η ένωση μας εξέφρασε την άποψη της στον κ. Καλαμντζάκη, που αφορά στην αντίθεση της με την συγχώνευση των υπηρεσιών της Ιεράπετρας, και κυρίως του Τμήματος Ασφαλείας λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών που εργάζονται στην περιοχή και εξυπηρετούνται από το ανωτέρω τμήμα αλλά και της εκτεταμένης παραβατικότητας που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή.  Επίσης αναφερθήκαμε και στο ενδεχόμενο της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο Λασίθι, στο οποίο είναι κάθετα αντίθετη η ένωση μας με την τραγική κατάσταση λειψανδρίας που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Λασιθίου.  Ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί με τις θέσεις μας τις οποίες και θα υποστηρίξει όσο το δυνατό περισσότερο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση