HomeΥΓΕΙΑOι top αποτοξινωτικές τροφές

Oι top αποτοξινωτικές τροφές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρόδι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Μήλο

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πηκτίνη, μια ουσία που απορροφά τις τοξίνες και τις απομακρύνει από τον οργανισμό μας. Επίσης, το γλουκαρικό οξύ που περιέχουν μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τα οιστρογόνα.

Αγγούρι με Λεμόνι και νερό

Τα Αγγούρια είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά επειδή ως επί το πλείστον αποτελείται από νερό. Πολλά προγράμματα αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν αγγούρια για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και την προσθήκη τους στο νερό σας τραβάει τα ορυκτά τους, έτσι ώστε να παίρνετε ένα επιπλέον όφελος. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και παίρνετε τον καθαρισμό από την επίδραση του κιτρικού οξέος και βοηθώντας να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα.

Η μέντα πηγαίνει καλά με το λεμόνι και το αγγούρι με παράλληλη παροχή πρόσθετων θρεπτικά συστατικά και οφέλη.

Λεμόνι και πιπέρι καγιέν στηρίζεται μόνο σε ένα αφέψημα από βιολογικό χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου και με πιπέρι καγιέν. Αυτό υποτίθεται ότι θα ωθήσει το σώμα σε κατάσταση αποτοξίνωσης, με την έλλειψη τροφής βοηθά να δώσει το πεπτικό σύστημα ένα διάλειμμα

Γλυκοπατάτα

Μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Η κατανάλωσή της συγκεκριμένης τροφής συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Τζίντζερ

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί. Δαμάσκηνα Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα τροφών με αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, βοηθούν στην αποκατάσταση και στην αποτοξίνωση του εντέρου. Προτιμήστε τα για απογευματινό σνακ.

Φυστίκια Αιγίνης

Τα Φυστίκια Αιγίνης είναι από τα λίγα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις χούφτα καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ιδιαιτέρως το συμπλέγματος Β), μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά. Ακόμη και 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10 τοις εκατό από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φωσφόρο και χαλκό και φυτικές ίνες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση