HomeΚΡΗΤΗΚαταγράφονται τα πεζοπορικά μονοπάτια στην Χερσόνησο

Καταγράφονται τα πεζοπορικά μονοπάτια στην Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την καταγραφή και την έκδοση ενός φυλλαδίου με 9 ποδηλατικές διαδρομές στο Δήμο Χερσονήσου, η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης προχωράει επίσης στη χαρτογράφηση 10 πεζοπορικών διαδρομών, οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και τον πρόεδρο κο Γιώργο Ζαχαράκη, με σκοπό να μπορέσουν οι επισκέπτες μας να ανακαλύψουν τις ομορφιές της ενδοχώρας.

Οι διαδρομές αυτές καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Χερσονήσου.

Ο Δήμος Χερσονήσου προσφέρεται για μοναδικές εμπειρίες πεζοπορίας, γεμάτη αντιθέσεις.Ο πεζοπόρος επισκέπτης, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και να ανακαλύψει άγνωστες διαδρομές μέσα σε ένα υπέροχο και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει την ηρεμία της φύσης μέσα από το άγριο κρητικό τοπίο των ορεινών όγκων, τα φαράγγια και τα σπήλαια, αλλά και τη δροσιά της υπέροχης θάλασσας.

Οι χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές (ενδεικτικά, Κράσι – Αζιλακόδασος – Χαμόπρινα, Σπήλαιο Σκοτεινού – Κερά  Ελεούσα – Χαρασό – Σμάρι – Προφήτης  Ηλίας – Ξηροκαμάρα, Γούρνες – Φαράγγι Αναστασίας – Επισκοπή, Κασταμονίτσα – Μινωικό Μονοπάτι – Λουλουδάκι – Σελί Αμπέλου) είναι διαθέσιμες εδώ.

Ο πεζοπόρος επισκέπτης μπορεί, αφού θα κατεβάσει στο κινητό του το application WikiLoc, να επιλέξει τη διαδρομή που θα ήθελε να κάνει και να την ακολουθήσει, καθώς  αυτή θα είναι χαρτογραφημένη με gps. Επίσης του παρέχει τη δυνατότητα να δει μία μικρή περιγραφή της επιλεγμένης διαδρομής, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, την απόσταση που πρέπει να διανύσει, τη διάρκεια, το βαθμό δυσκολίας, τα σημεία αναχώρησης και τερματισμού, τα χωριά που θα συναντήσει, καθώς και την προτεινόμενη περίοδο του έτους, με βάση κυρίως τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες.

Οι διαδρομές αυτές προτείνεται να πραγματοποιούνται με συνοδεία ανθρώπων που είναι εξειδικευμένοι στην πεζοπορία και εξοικειωμένοι με το ορεινό πεδίο, και πάντα με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σκοπός της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου είναι να προχωρήσει μελλοντικά και στην έκδοση ενός ειδικού φυλλαδίου/χάρτη που θα περιλαμβάνει όλες τις πεζοπορικές διαδρομές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση