HomeΣΠΟΡΗ κλήρωση του Europa League για τις ελληνικές ομάδες.

Η κλήρωση του Europa League για τις ελληνικές ομάδες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Παρασκευή 26/8 , πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Europa League , με τριπλό ελληνικό ενδιαφέρον , καθώς υπάρχει εκπροσώπηση από Ολυμπιακό , Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ .

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας , το Τριφύλλι στο 4ο και ο Δικέφαλος του Βορρά στο 2ο ,γεγονός που επηρέασε πολύ την κλήρωση που είχαν.

Ο Ολυμπιακός , είχε μια αρκετά εύκολη κλήρωση , καθώς κληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ , τους Γιουνγκ Μπόις από την Ελβετία και την Αστάνα από το Καζακστάν. Ο  ΑΠΟΕΛ , είναι μια πολύ καλή ομάδα με σταθερά καλή ευρωπαϊκή πορεία τα τελευταία χρόνια.

Στο ρόστερ του ξεχωρίζουν ο Γιάννης Γιαννιώτας που είναι βέβαια δανεικός από τον Ολυμπιακό και ο πολύπειρος Βέλγος επιθετικός Ιγκόρ Ντε Καμάργκο .

Η Γιουνγκ Μπόις , προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ , όπου είχε μια τεράστια πρόκριση έναντι της Σαχτάρ Ντονέτσκ στα πέναλτι , πριν αποκλειστεί πολύ εύκολα από την Γκλάντμπαχ.

Σταρ της ομάδας ο Σουλειμάνι με καριέρα και στον Άγιαξ και ο αρχηγός της Φον Μπέργκεν . Τέλος η Αστάνα από το Καζακστάν είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια αρχίζει και φτιάχνει το ευρωπαϊκό της όνομα και όπως κάθε ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη χρειάζεται προσοχή .

Ο Ολυμπιακός , με δεδομένο ότι θα ενισχυθεί μεταγραφικά , έχει μπροστά του την ευκαιρία για να προκριθεί στην επόμενη φάση . Βέβαια και τα 3 εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει με κυριότερο αυτό στο Καζακστάν κρύβουν κινδύνους και πρέπει να αλλάξει κατά πολύ το αγωνιστικό του πρόσωπο για να προκριθεί όσο εύκολα όσο αναμένεται και η δεύτερη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Αστάνα.

Δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που όντας στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας , κληρώθηκε με τον Αγιαξ , την Σταντάρ Λιέγης και την Θέλτα. Πρόκειται για 3 ομάδες από σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με σημαντικές παραστάσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Αίαντας , με την τεράστια ιστορία , προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ , όπου μετά την αγχωτική πρόκριση εις βάρος του ΠΑΟΚ , αποκλείστηκε πανηγυρικά από την πρωτάρα Ροστόφ .

Πρόκειται όμως για μια ομάδα με ποιότητα με κύριους μοχλούς της τον αρχηγό της Κλάασεν και τον Δανό Ντόλμπεργκ ενώ ερωτηματικό είναι το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί ο Τιμ Κρουλ που ήρθε για να αντικαταστήσει τον μεγάλο Γιάσπερ Σίλεσεν που θα μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα.

Η Σταντάρ Λιέγης είναι μια ομάδα που έχει πληγώσει στο πρόσφατο παρελθόν τον Παναθηναϊκό και ξαναβρίσκεται στον δρόμο του . Σίγουρα αποδυναμωμένη σε σχέση με την ομάδα που οι Πράσινοι αντιμετώπισαν πριν 2 χρόνια και με τους γνωστούς μας Ντοσεβί και Λαίφη στην σύνθεσή της είναι μια ομάδα που ο σοβαρός Παναθηναϊκός μπορεί να αντιμετωπίσει .

Τέλος η Θέλτα , είναι μια πολύ καλή ισπανική ομάδα , με πολύ καλή παρουσία πέρυσι σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Παρά την απώλεια του Νολίτο , εξακολουθεί να διαθέτει μια επιθετική γραμμή που πετάει φωτιές , με την παρουσία των Γκουιντέτι και Άσπας και σίγουρα είναι ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος για τον ΠΑΟ.

Ο όμιλος αυτός δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός , για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι , όμως πρόκειται για έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο που και οι 4 ομάδες , με την Σταντάρ να είναι ελάχιστα πιο πίσω να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Οι αναμετρήσεις με τους Βέλγους θα δώσουν ευκαιρία για εκδίκηση για τον προπέρσινο αποκλεισμό ενώ αυτές με τον Αγιαξ θα θυμήσουν κάτι από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ημέρες του Τριφυλλιού.

Αρκετά καλή ήταν η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ , που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα του Πάουλο Σόουζα , την Τσέχικη Σλόβαν Λίμπερετς και για 2η χρονιά μια ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν , αυτή την φορά την Καραμπάγκ.

Η Φιορεντίνα , είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο ,με πλούσια ιστορία και πληθώρα αστέρων όπως οι Κάλινιτς, Ρόσι ,  Ζάρατε κ.ά και σίγουρα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου .

Οι Τσέχοι της Σλόβαν Λίμπερετς , που τους θυμόμαστε από τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟ στο κύπελλο Ουέφα το 2002-2003 , δεν είναι ομάδα που μπορεί να απειλήσει τον σοβαρό ΠΑΟΚ παρόλο που διαθέτει στις τάξεις της τον θρυλικό Τσέχο επιθετικό Μίλαν Μπάρος .

Τέλος η Καραμπάγκ , όπως ήταν πέρυσι και για ΠΑΟ και για ΠΑΟΚ , η Καμπάλα , αποτελεί ένα αίνιγμα , σίγουρα είναι αντιμετωπίσιμη , αλλά χρειάζεται προσοχή .

Ο ΠΑΟΚ αν διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του και καταφέρει και πάρει εκτός έδρας νίκη σε Τσεχία ή Αζερμπαϊτζάν , δεν θα έχει πρόβλημα να ακολουθήσει τους Βιόλα στην επόμενη φάση.

Αυτή ήταν η κλήρωση για τις ομάδες μας στο Europa League , πολύ εύκολη για τον Ολυμπιακό αλλά αυτό κάνει επιτακτική ανάγκη την πρόκριση και αυξάνει την πίεση , δύσκολη μεν , ισορροπημένη δε για τον Παναθηναϊκό που θα του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο και ευκαιρία πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ εφόσον παρουσιαστεί σοβαρός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση