HomeΚΟΣΜΟΣΟι Κούρδοι στην αντεπίθεση -11 Τούρκοι αστυνομικοί νεκροί, 70 τραυματίες

Οι Κούρδοι στην αντεπίθεση -11 Τούρκοι αστυνομικοί νεκροί, 70 τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 11 Τούρκοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλα 70 άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Λιγότερο μια εβδομάδα μετά την φρικιαστική επίθεση σε τουρκικό γάμο στο Γκαζιαντέπ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 50 περίπου άτομα, η Τουρκία δέχτηκε την Παρασκευή ένα νέο χτύπημα. Τα ξημερώματα, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Cizre, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 11 αστυνομικών. Πάνω από 70 άτομα τραυματίστηκαν στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί.

Η έκρηξη έγινε στα κεντρικά της αστυνομικής δύναμης που χρησιμοποιείται για την καταστολή των διαδηλώσεων. Τα γειτονικά κτίρια έπαθαν σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη έκρηξη, ενώ ορισμένα καίγονταν επί ώρες.

Η πόλη Cizre των 100.000 κατοίκων βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία αλλά οι τουρκικές αρχές υποπτεύονται ότι η επίθεση έγινε από τους αντάρτες του ΡΚΚ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για την επίθεση και πρόσθεσε ότι «καμμία τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να κρατάει όμηρο την Τουρκία».

Αυτή η φονική έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο γίνεται δύο ημέρες μετά την γενικευμένη και χωρίς προηγούμενη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη γειτονική Συρία, η οποία έχει στόχο τόσο το ισλαμικό κράτος όσο και τους κούρδους αντάρτες, σύμφωνα με τις αρχές. Η επίθεση επέτρεψε στην Τουρκία να ανακαταλάβει την πόλη Jarabulus την οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές. Ωστόσο, οι Κούρδοι εκτιμούν ότι αυτοί κυρίως βρίσκονται στο στόχαστρο της γιγαντιαίας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας. Το πρωί της Παρασκευής ο τουρκικός στρατός συνέχιζε να βομβαρδίζει τους κούρδους αντάρτες και καινούρια τεθωρακισμένα μπήκαν στο συριακό έδαφος.

Η Τουρκία αναζητά τρόπο να σταματήσει την εξάπλωση των Κούρδων στα σύνορά της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση