HomeΚΡΗΤΗΤο αλαλούμ των εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς στη… Βουλή

Το αλαλούμ των εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς στη… Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά τα δοθούν λύσεις στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τις εγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Ο κακός σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων οδηγεί σε αδιέξοδο το πρόγραμμα παιδικών σταθμών 2016-2017 και συγκεκριμένα:

  • Αφήνει 36.769 δικαιούχα τέκνα εκτός παιδικών σταθμών, καθώς σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, σχεδόν ένα στα τρία παιδιά, παρά το ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις, έμεινε εκτός προγράμματος.
  • Μείωσε κατά 5% το “voucher” (το ανώτατο όριο δαπάνης παρεχόμενων υπηρεσιών στους παιδικούς).
  • Πετσόκοψε κατά 500 ευρώ το ποσό για τις υπηρεσίες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.)
  • Και αφήνει έρμαιο τον κάθε γονέα να διαπραγματεύεται με τον κάθε παιδικό / βρεφονηπιακό σταθμό.

Επειδή από την πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πληθαίνουν οι καταγγελίες επιτυχόντων γονέων για “Γολγοθά” ενεργοποίησης του “voucher” στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε:

         Να δοθεί παράταση στις εγγραφές των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν τις εγγραφές

         Οι παιδικοί σταθμοί να δηλώσουν υποχρεωτικά με το τέλος της παράτασης τα κενά και να αντιστοιχηθούν αυτά με δικαιούχους ή νέους δικαιούχους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση