HomeΚΡΗΤΗΟλονύχτια η μάχη των πυροσβεστών κοντά στο Ελαφονήσι- Εστίες φωτιάς παραμένουν ακόμη ενεργές

Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών κοντά στο Ελαφονήσι- Εστίες φωτιάς παραμένουν ακόμη ενεργές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Κεφάλι κοντά στο Ελαφονήσι, καθώς εστίες της φωτιάς παραμένουν ακόμη ενεργές.

Στην περιοχή εξακολουθούν και παραμένουν 30 άνδρες με 12 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και πεζοπόρα τμήμα, προκειμένου να ελέγχουν και να επιχειρούν άμεσα στις περιπτώσεις αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε γρήγορα σε μεγάλη ακτίνα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καίει δασική και αγροτολιβαδική έκταση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, κινητοποιώντας από την πρώτη στιγμή μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από αυτοκίνητο, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρές εστίες φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περισσότεροι από 10 πυροσβέστες με αντίστοιχο αριθμό οχημάτων, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, ενώ και το πυροσβεστικό αεροσκάφος έκανε συνεχείς ρίψεις νερού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση