HomeΚΡΗΤΗ“Έπιασαν” οι πυροσβέστες τη φωτιά κοντά στο Ελαφονήσι- Μικρό μέτωπο είναι ακόμη ενεργό

“Έπιασαν” οι πυροσβέστες τη φωτιά κοντά στο Ελαφονήσι- Μικρό μέτωπο είναι ακόμη ενεργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά στην περιοχή Κεφάλι κοντά στο Ελαφονήσι στα Χανιά δεν έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να σβήσουν ένα μικρό ενεργό μέτωπο της φωτιάς, που έχει απομείνει, έχοντας περικυκλώσει ολόκληρη την περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται τώρα 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα όχημα του πολεμικού ναυτικού, καθώς και τρία πεζοπόρα τμήματα, ώστε να προληφθούν τυχόν αναζωπυρώσεις από τις υπόλοιπες εστίες.

Η φωτιά στο πέρασμα της καίει δασική και αγροτολιβαδική έκταση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, κινητοποιώντας από την πρώτη στιγμή μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από αυτοκίνητο, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρές εστίες φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περισσότεροι από 10 πυροσβέστες με αντίστοιχο αριθμό οχημάτων, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, ενώ και το πυροσβεστικό αεροσκάφος έκανε συνεχείς ρίψεις νερού.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση