HomeΚΡΗΤΗΚωνσταντίνα Ψυχογυιού: Η πρώτη των πρώτων στην Ιατρική Κρήτης

Κωνσταντίνα Ψυχογυιού: Η πρώτη των πρώτων στην Ιατρική Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο τελευταίο πεδίο του πίνακα του Υπουργείου Παιδείας με τις βάσεις εισαγωγής της Ιατρικής Κρήτης, φιγουράρει ο αριθμός 19.667! Είναι το πλήθος των μορίων που συγκέντρωσε ο πρώτος εισακτέος της Ιατρικής Σχολής του Ηρακλείου, ανάμεσα σε όλους τους συνυποψηφίους του που δήλωσαν την ίδια σχολή στο μηχανογραφικό τους από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

PSYXOGIOY

Η πρωτιά αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για την ίδια τη Σχολή αλλά και για την πόλη του Ηρακλείου, αφού η πρώτη των πρώτων, η «χρυσή αριστούχος» και μελλοντική γιατρός είναι η Κωνσταντίνα Ψυχογυιού, απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου.

Η Κωνσταντίνα σε λίγες μέρες θα διαβαίνει την πύλη της Ιατρικής Σχολής στις Βούτες, έχοντας στις αποσκευές της δύο απόλυτα 20άρια στη Φυσική Κατεύθυνσης και τη Χημεία, ένα εντυπωσιακό 18,5 στη Νεοελληνική Γλώσσα και ένα 19,9 στη Βιολογία.

Η πρωτιά της Κωνσταντίνας, μολονότι αναμενόμενη, αφού οι επιδόσεις της ήταν γνωστές ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, έχει κάνει την οικογένειά της, το σχολείο της αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου υπερήφανους.

Η ίδια έμαθε τα τελικά αποτελέσματα στον Πύργο Ηλείας όπου βρίσκεται σήμερα και μίλησε για μία ακόμη φορά στο Cretapost για τα όνειρά της, τις φιλοδοξίες, και το ηθικό βάρος της πρωτιάς της.

Πρώτη επιλογή

Η πρωτοετής και επίσημα πλέον, φοιτήτρια της Ιατρικής, επισήμανε ότι η Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν από την πρώτη στιγμή η πρώτη της επιλογή και ο απώτερος στόχος της.

Εξάλλου, είναι μια επιστήμη που όπως λέει η ίδια συνδυάζει τη Βιολογία, τη Χημεία, την Ψυχολογία, γνωστικά αντικείμενα των θετικών επιστημών που πάντα την έλκυαν και την ενδιέφεραν.

«Αυτό που με τράβηξε στην Ιατρική» μας λέει χαρακτηριστικά «είναι ότι σκοπός της είναι να βοηθά τους ανθρώπους». Αυτή ακριβώς η ανθρωπιστική διάσταση είναι που την κάνει να ονειρεύεται τη συμμετοχή της σε εθελοντικές οργανώσεις για να προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες ανά τον κόσμο, στους ανθρώπους που τις χρειάζονται και κυρίως στα μικρά παιδιά.

PSYXOGIOY1

Απόλυτα συνειδητοποιημένη

Η Κωνσταντίνα έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της όσον αφορά στην ειδικότητα που θα ακολουθήσει. «Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την νευρολογία» λέει αποφασιστικά και διευκρινίζει:

«Με ελκύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το σύστημά του, εκεί όπου συνυπάρχουν η σκέψη και το συναίσθημα».

Το κίνητρο της πρωτιάς

Η πρωτιά της Κωνσταντίνας έχει ένα ειδικό, ηθικό βάρος για την ίδια, αφού πέρα από την ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων της, την αντιλαμβάνεται ως ένα κίνητρο για περισσότερη δουλειά και πεισμονή. «Μου δίνει το κίνητρο» μας λέει «ότι η πρωτιά αυτή δεν έτυχε, αλλά όντως άξιζαν οι προσπάθειες και ο κόπος που καταβλήθηκαν».

Η πρώτη των πρώτων της Ιατρικής Σχολής Κρήτης πέρασε τις διακοπές της στη Σαμοθράκη και τα αποτελέσματα τα έμαθε στη Βροχίτσα του Πύργου Ηλείας, τον τόπο καταγωγής του πατέρα της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τί είχε δηλώσει η Κωνσταντίνα Ψυχογυιού τον περασμένο Ιούνιο στο Cretapost:

https://www.youtube.com/watch?v=6-uxxnAjErg

Διαφήμιση
Διαφήμιση