HomeΚΡΗΤΗΠλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Δήμου Χανίων “ZORBAS HOMELAND”

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Δήμου Χανίων “ZORBAS HOMELAND”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/8/2016 η εκδήλωση του Δήμου Χανίων με θέμα: “ZORBAS HOMELAND”, στην παραλία του Σταυρού της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη ταινία «Ζορμπάς ο Έλληνας», εντάσσεται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιούνται εντός και εκτός της πόλης και περιελάμβανε ένα απόγευμα γεμάτο μουσική και δρώμενα, στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό σκηνικό, με φόντο τον χαρακτηριστικό λόφο της περιοχής, όπου ο Ζορμπάς χόρεψε το περίφημο ελληνικό συρτάκι σε μουσική του μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

zorbas1

Στόχος ένα διεθνές φεστιβάλ

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η καθιέρωση ενός διεθνούς Φεστιβάλ σε ετήσια βάση, που θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του τόπου μας να θαυμάσουν τη μοναδική ομορφιά της παραλίας του Σταυρού, καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία μιας περιοχής, που αποτέλεσε το φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.

zorbas3

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε από την πλευρά της και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση στοχεύει σε ένα “ταξίδι” στην άνοιξη του 1964, οπότε και γυρίστηκαν οι σκηνές από την πασίγνωστη, βραβευμένη με τρία βραβεία Oscar, ταινία. “Βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”, η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου, που απονεμήθηκε στη Λίλα Κέντροβα, το Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης για ασπρόμαυρη ταινία στον Βασίλη Φωτόπουλο και το Όσκαρ φωτογραφίας για ασπρόμαυρη ταινία στον Γουόλτερ Λασάλι. Στην ταινία δε πρωταγωνίστησαν ηθοποιοί – μύθοι, όπως ο Anthony Quinn στον ρόλο του Ζορμπά, ο Alan Bates στο ρόλο του συγγραφέα, η Lila Kedrova στον ρόλο της Ορτάνς και η Ειρήνη Παπά στο ρόλο της χήρας. Σε αυτήν εδώ την παραλία ο Ζορμπάς χόρεψε το περίφημο ελληνικό συρτάκι σε μουσική του μουσικοσυνθέτη μας, Μίκη Θεοδωράκη”, τόνισε η κα. Περράκη.

zorbas4

Η εκδήλωση περιελάμβανε μελωδίες εμπνευσμένες από την ταινία «Ζορμπάς, χορούς από τον Παραδοσιακό Σύλλογο Ακρωτηρίου «Καγιαλές», συναυλία με έντεχνη μουσική από το μουσικό σχήμα «Μουσικόφιλοι». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή δίπλα στην άμμο του ντοκιμαντέρ «Μια ζωή μια εποχή» της Λυδίας Καρρά.

zorbas6

zorbas5

Διαφήμιση
Διαφήμιση