HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική εγκατάστασης των προσφύγων

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική εγκατάστασης των προσφύγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη διαδικασία εγκατάστασης και φιλοξενίας των προσφύγων ασκεί με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης γίνεται λόγος για πολιτική εγκατάστασης προσφύγων που μοιάζει να είναι «για τα πανηγύρια».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Κουρουμπλής, με μια δήλωση πυροτέχνημα αποκάλυψε τον τρόπο που θα γίνει η εγκατάσταση προσφύγων σε όλους δήμους της χώρας και επομένως και στην Κρήτη. Βάσει του πληθυσμού του κάθε δήμου όπως δήλωσε ο ίδιος.

Κάθε λογικός άνθρωπος, αυτονόητα διερωτάται αν το πληθυσμιακό, πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για την εγκατάσταση. Επίσης, κάθε λογικός πολίτης αναρωτιέται αν άλλοι παράγοντες κοινωνικοί και οικονομικοί θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή του δήμου και του αριθμού των προς εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Για παράδειγμα, διαθέτουν όλοι οι δήμοι τις ίδιες υποδομές φιλοξενίας; έχουν όλοι οι δήμοι τα ίδια επίπεδα εγκληματικότητας; έχουν όλοι οι δήμοι την ίδια οικονομική ευρωστία;

Δυστυχώς αυτά τα λογικά ερωτήματα δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα θέσουμε στα κυβερνητικά στελέχη αφού αυτά προτιμούν κατά τις επισκέψεις τους στην Κρήτη να διεξάγουν επιλεκτικό διάλογο, αποκλείοντας ανθρώπους και φορείς με διαφορετική άποψη.

Ο υπεύθυνος Υπουργός για την Μετανάστευση κ. Μουζάλας, τις προηγούμενες μέρες δήλωσε ότι οι Κρητικοί δεν είναι ξεχωριστός λαός για να μην δεχθούν μετανάστες στον τόπο τους.

Πράγματι δεν είμαστε ξεχωριστός λαός και δεν το επιδιώκουμε. Στο παρελθόν φιλοξενηθήκαν, και φιλοξενούνται ακόμα και σήμερα, χιλιάδες μετανάστες από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες που εντάχθηκαν ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού μας. Ο κ. Μουζάλας με αυτές τις δηλώσεις υπονοεί ότι οι Κρητικοί έχουμε ρατσιστική ροπή και για αυτό αντιδρούμε στην εγκατάσταση προσφύγων.

Εμείς αυτό που τονίζουμε είναι ότι πρόχειρες και επιπόλαιες πολιτικές, με τις οποίες μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να έχουν ολέθριες επιπτώσεις σε σημαντικούς τομείς της τοπικής οικονομίας της Κρήτης, όπως ο τουρισμός.

Και απαιτούμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Αντ’ αυτού, οι αρμόδιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε συγκεκριμένα και λογικά ερωτήματα προτιμούν να δίνουν απαντήσεις για τα πανηγύρια.

Ίσως να είναι ακόμα επηρεασμένοι από τον Αύγουστο τον μήνα των πανηγυριών.

Ίσως να μας πουν ότι η εγκατάσταση των προσφύγων θα γίνει ανά δήμο με κλήρο.

Ποιος ξέρει;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση