HomeΚΡΗΤΗΈρχονται για διακοπές και σβήνουν στην… θάλασσα – Τρεις πνιγμοί σ’ ένα Σαββατοκύριακο

Έρχονται για διακοπές και σβήνουν στην… θάλασσα – Τρεις πνιγμοί σ’ ένα Σαββατοκύριακο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινές είναι σχεδόν οι τραγωδίες που σημειώνονται στις θάλασσες της Κρήτης από τουρίστες που έρχονται να απολαύσουν το μπάνιο τους και τελικά αφήνουν την τελευταία τους πνοή.

Από την αρχή του καλοκαιριού έως και σήμερα οι πνιγμοί που έχουν σημειωθεί είναι δεκάδες ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ξεψύχησαν στην θάλασσα τρεις τουρίστες.

76χρονος «έσβησε» σε θάλασσα του Ρεθύμνου

Η αρχή έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ένας 76χρονος τουρίστας την ώρα που κολυμπούσε σε θάλασσα  του Ρεθύμνου έχασε τις αισθήσεις του.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ λουόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες επιχείρησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 76χρονο αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Δύο πνιγμοί σε λίγες ώρες

Ο δεύτερος πνιγμός σημειώθηκε στις 4 το απόγευμα της Κυριακής όταν μία 80χρονη Ρωσίδα έχασε την ζωή της σε παραλία του Φραγκοκάστελου στα Χανιά.

Άλλοι λουόμενοι προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, ειδοποιώντας παράλληλα και το ΕΚΑΒ, δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά για την ίδια.

Ο τρίτος πνιγμός σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα, νωρίς το βράδυ, όταν ένας 78χρονος από τη Σουηδία ανασύρθηκε νεκρός από την παραλία του Σταλού στα Χανιά.

Ναυαγοσώστης της παραλίας έτρεξε να βοηθήσει τον άτυχο τουρίστα, αλλά δυστυχώς είχε ήδη ξεψυχήσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση