HomeΚΟΣΜΟΣ«Μωρό στην κούνια» ο Ερντογάν μπροστά σε όσα θα κάνει ο Μαδούρο σε περίπτωση πραξικοπήματος

«Μωρό στην κούνια» ο Ερντογάν μπροστά σε όσα θα κάνει ο Μαδούρο σε περίπτωση πραξικοπήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σκληρό προφίλ επιχειρεί να εμφανιστεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, «κουνώντας το δάχτυλο» στους πολιτικούς του αντιπάλους, σε περίπτωση που επιχειρήσουν, ενδεχομένως, να τον ανατρέψουν με ένα πραξικόπημα.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την στάση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Νίκολας Μαδούρο είπε ότι η δική του απάντηση θα είναι δεκάδες φορές πιο σκληρή από τις εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί ο «σουλτάνος».

«Βλέπετε τι συνέβη στην Τουρκία; Ο Ερντογάν θα μοιάζει με μωρό στην κούνια μπροστά σε αυτά που θα κάνει η Μπολιβαριανή Επανάσταση, σε περίπτωση που η Δεξιά κινηθεί προς ένα πραξικόπημα» είπε ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής -επικρινόμενος και ως λαϊκιστής- πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η ενιαία αντιπολίτευση Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς, που κέρδισε τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 56%, ετοιμάζει μεγάλη διαδήλωση την 1η Σεπτεμβρίου στο Καράκας υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποπομπή του κ. Μαδούρο, του οποίου η θητεία λήγει κανονικά στις αρχές του 2019.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση