HomeΚΡΗΤΗΚαρπούς απέφερε… η “βόλτα” του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από το Ηράκλειο

Καρπούς απέφερε… η “βόλτα” του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από το Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρπούς απέφεραν, όπως φαίνεται οι πολύωρες έρευνες τόσο του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. όσο και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου με στόχο τον εντοπισμό φυτειών δενδρυλλίων χασίς.

Μετά τα σημαντικά ευρήματα, που είχε ανάλογη επιχείρηση την περασμένη Τετάρτη στο νομό Ρεθύμνου, φαίνεται πως και στο Ηράκλειο κάθε άλλο παρά ανάξια λόγου θα είναι τα αποτελέσματα της σημερινής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους στην ευρύτερη περιοχή του Κρουσώνα, σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία, όπου, όπως φαίνεται οι καλλιεργητές είχαν επιλέξει, προκειμένου να φυτέψουν τις “καλλιέργειες” τους.

Το ελικόπτερο έχει εντοπίσει φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια, κατευθύνοντας τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να καταφέρουν να την εντοπίσουν και στο έδαφος.

Το έργο των αστυνομικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς καλούνται να διανύσουν κάθε φορά αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της φυτείας και να αρχίσει… η εκρίζωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντείνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ολόκληρο το νησί για την αντιμετώπιση του φαινομένου της καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς, καθώς τους μήνες αυτούς τα δενδρύλλια είναι σε πλήρη ανάπτυξη και βρίσκονται λίγο πριν τη συγκομιδή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση