HomeΚΡΗΤΗΣυναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής αφιερωμένη στον Γ. Βιτώρο

Συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής αφιερωμένη στον Γ. Βιτώρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», ο «Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής», σε μια μεγάλη συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής θα τιμήσει τον Γιώργο Βιτώρο για τη προσφορά του στη παράδοση του τόπου μας και ιδιαίτερα τη συνεισφορά του στη διαφύλαξη και διάδοση της μουσικής κληρονομιάς της Κρήτης. Τη συναυλία οργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι 21:30 και η είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης,  σε άπορους συμπολίτες μας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χαράλαμπος Γαργανουράκης

Γιώργος Παπαδάκης

Γιώργος Μανωλιούδης

Γιώργος Χαλκιαδάκης

Μανώλης Αλεξάκης

Μιχάλης Αλεφαντινός

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης

Νίκος Μανιουδάκης

Μιχάλης Μπακατσάκης

Κώστας και Γιώργος Σαριδάκης

Ο ιστορικός Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1981 και αριθμεί 560 περίπου μέλη μουσικούς και τραγουδιστές. Σκοπός του είναι η διάσωση, η διάδοση και η σωστή προβολή της κρητικής παράδοσης και ο σεβασμός στα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Κάθε χρόνο διοργανώνει συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο οι καλλιτέχνες παίζουν και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση