HomeΣΠΟΡΑρούκα – Ολυμπιακός 0-1

Αρούκα – Ολυμπιακός 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε επί πορτογαλικού εδάφους. Νίκησε 1-0 την Αρούκα με το γκολ του Σεμπά στο 27′ και στο δεύτερο ματς θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League. Ο Καπίνο κράτησε όταν χρειάστηκε.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το πρώτο ματς μετά το κάζο στο Ισραήλ ήταν ματς αποδείξεων για τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο δεν άλλαξε την αγωνιστική φιλοσοφία, αλήθεια είναι πάντως πως οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν διαφορετικά στο χορτάρι.

Με περισσότερη διάθεση και ιδέες, κατέστησαν σαφές πως η διαφορά τους με την Αρούκα είναι σημαντική. Η παρουσία του Ντομίνγκες αρκετά κοντά στον Ιντέγε και ο οργανωτικός ρόλος του Καμπιάσο από πίσω δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητική η ελληνική ομάδα, προτού στο 27′ ο Σεμπά ανοίξει το σκορ μετά το γύρισμα του Πάρντο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πετύχει από νωρίς αυτό που δεν είχαν καταφέρει σε δύο 90λεπτα με τη Χάποελ, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως νιώθοντας καλά δεν άφηναν στην Αρούκα το περιθώριο ν’ απειλήσει. Κι αν έγιναν κάποια αβίαστα λάθη σε εύκολα διωξίματα, ο Καπίνο φρόντισε να έχει σωστές τοποθετήσεις για να μην απειληθεί σοβαρά. Όπως στο σουτ του Ματέους στο 37′.

Ακόμη και στην επιθετικότητα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι μετά την (αναγκαστική) είσοδο του δραστήριου Ντε Ζεζούς, οι Πειραιώτες αντιπαρέταξαν ηρεμία, σωστή αμυντική συμπεριφορά και κυκλοφορία που απέτρεψε οποιονδήποτε επικίνδυνη κατάσταση. Εξαιρουμένης της εντυπωσιακής προσπάθειας του Γκονσάλες στο 72′. Μόνο που εκεί ο Καπίνο φρόντισε να επέμβει ο Καπίνο.

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Καμπιάσο στο 80′, από ασίστ του Σεμπά, θα έβαζε οριστικά τέλος στις ελπίδες των Πορτογάλων, αυτές τις λιγοστές πάντως τέλειωσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού με τη νέα εντυπωσιακή απόκρουσή του στο σουτ-φάουλ του Βαλέντε στο 84′. Λογικά η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League.

MVP
Ο Στέφανος Καπίνο δεν είχε πολλή δουλειά στο 90λεπτο. Όταν κλήθηκε πάντως κράτησε ό,τι δεν μπόρεσε να καθαρίσει η άμυνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Ιντέγε Μπράουν μπορεί ν’ απασχολεί αντίπαλους αμυντικούς. Βρίσκεται όμως εκεί για να είναι στις φάσεις και να σκοράρει. Μόνο μία φορά ο Νιγηριανός ήταν σε θέση βολής και την ξόδεψε.

ΣΧΟΛΙΟ
Η βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Χάποελ αρκούσε για να φέρει ένα αποτέλεσμα που τον εξασφαλίζει πριν από τη ρεβάνς. Στο φινάλε αδίκως φοβήθηκε μια ομάδα που δεν απειλούσε και έκανε δύσκολη τη ζωή του. Πάντως το 1-0 δεν αφήνει περιθώρια στην Αρούκα, αφού η διαφορά δυναμικότητας αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο πρώτο 70λεπτο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αρούκα (4-3-3): Μπρακάλι, Άντερσον Λουίζ, Ζουμπάλ, Μπάστο, Καρλέτο (59′ Ντε Ζεζούς), Κοέλιο, Νούνο, Αντίλσον (75′ Κριβελάρο), Αρτούρ (68′ Αντρέ Σάντος), Ματέους, Γκονσάλες

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Πάρντο (90′ Ζντιέλαρ), Ντομίνγκες (72′ Ανδρούτσος), Σεμπά (88′ Ντουρμάζ), Ιντέγε

Διαφήμιση
Διαφήμιση