HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈρχονται e-books με χαρακτήρες από το σύμπαν του Χάρι Πότερ

Έρχονται e-books με χαρακτήρες από το σύμπαν του Χάρι Πότερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η Τζόαν Ρόουλινγκ να επιμένει ότι τελείωσε με τον Χάρι Πότερ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σκοπεύει να εξερευνήσει περισσότερο άλλους χαρακτήρες από τον μαγικό κόσμο που έπλασε η ίδια. Με αφορμή τα 20 χρόνια από την δημοσίευση του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ που συμπληρώνονται το 2017, ανακοινώθηκε ότι τρία e-books θα αναρτηθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου στο Pottermore.

Τα βιβλία αποτελούν συλλογή κειμένων που η Ρόουλινγκ έχει ήδη γράψει για την ιστοσελίδα Pottermore.com, καθώς και νέες ιστορίες για χαρακτήρες από το σύμπαν της Ρόουλινγκ, όπως ο Χόρας Σλάγκχορν, η Μινέρβα ΜακΓκόνακαλ και η Ντολόρες Άμπριτζ.

Τα e-books θα διατίθενται επίσης μέσω ψηφιακών βιβλιοπωλείων. Είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ που περιλαμβάνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) επτά βιβλία, οκτώ ταινίες, τρία θεματικά πάρκα και ένα sold-out θεατρικό έργο.

Κάθε βιβλίο θα είναι γύρω στις 10.000 λέξεις, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να κυκλοφορήσουν οι ιστορίες αυτές στα βιβλιοπωλεία. Οι ψηφιακές εκδόσεις θα κοστίζουν περίπου 3 δολάρια η κάθε μία.

Οι τίτλοι των βιβλίων είναι: Short Stories from Hogwarts: Of Power, Politics And Pesky Poltergeists (Μικρές Ιστορίες από το Χόγκουαρτς: Περί εξουσίας, πολιτικής και ενοχλητικών πνευμάτων), Short Stories from Hogwarts: Of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies (Μικρές Ιστορίες από το Χόγκουαρτς: Περί Ηρωισμού, Δυσκολιών και Επικίνδυνων Χόμπι) και Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide (Χόγκουαρτς: Ένας Ανολοκλήρωτος και Αναξιόπιστος Οδηγός).

Το πρώτο βιβλίο θα εξετάζει τις «σκοτεινές ρίζες» του κόσμου της μαγείας, θα αποκαλύπτει τα πρώτα βήματα της ύπουλης Ντολόρες Άμπριτζ και τη σχέση μεταξύ του νεαρού Βόλντεμορντ και του Σλάγκχορν, καθώς και την ιστορία της φυλακής του Αζκαμπάν.

Το δεύτερο βιβλίο επικεντρώνεται στο προσωπικό του Χόγκουαρντς και στην Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ στη διάρκεια του δεύτερου πολέμου των μάγων, ενώ αφηγείται την ιστορία ενός ακόμα καθηγητή του Χόγκουαρτς.

Το τρίτο βιβλίο θα αποκαλύπτει τα μυστικά του διάσημου μαγικού σχολείου.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση