HomeΚΡΗΤΗΝέα σύσκεψη για το προσφυγικό λίγο πριν την συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης

Νέα σύσκεψη για το προσφυγικό λίγο πριν την συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το προσφυγικό στο δήμο Ηρακλείου.

Σήμερα το πρωί πλήθος φορέων από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης πέρασαν το κατώφλι της Λότζια μετά από κάλεσμα του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού προκειμένου να συνομιλήσουν για τους 2.000 πρόσφυγες που αναμένεται να φτάσουν στο νησί στα τέλη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι φορείς του τόπου δεν διστάζουν να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για το τί μέλλει γενέσθαι ως προς την πορεία του τουρισμού αλλά και της λειτουργίας του νησιού με την κάθοδο των προσφύγων.

Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου Ηρακλείου, συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη καθώς και οι κ.κ.: Στέλιος Βοργιάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννης Χαρωνίτης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Νίκος Χαλκιαδάκης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου,

Δημήτρης Διβόλης, γ.γ. του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Βαγγέλης Καρκανάκης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και Νίκος Λιβαδειωτάκης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου .

Ανησυχία από τους δημάρχους του Ηρακλείου

Την ανησυχία και τον προβληματισμό τους εξέφρασαν χθες το μεσημέρι οι δήμαρχοι του Ηρακλείου στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η συνάντηση κράτησε τρεις περίπου ώρες και ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο κ. Λαμπρινός ενημέρωσε τους υπόλοιπους δημάρχους για όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Μουζάλα στην περιφέρεια Κρήτης.

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους εξέφρασαν ανησυχίες ως προς το πού θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, το πόσο καιρό θα κάτσουν ενώ αναπάντητα έμειναν και τα ερωτήματά τους ως προς το πώς θα πληρωθούν τα έξοδα της παραμονής των μεταναστών στην Κρήτη αλλά και το τί συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο για τον τουρισμό στο νησί.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που εξέφρασαν ανησύχια ως προς το αν οι 2.000 πρόσφυγες που αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη θα είναι «μόνο η αρχή».

Αύριο συνεδριάζει η ΠΕΔ Κρήτης

Ευρεία σύσκεψη όλων των δημάρχων της Κρήτης αναμένεται να γίνει την αύριο, Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό ζήτημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση