HomeΚΡΗΤΗΑνοίγει ο… Κούλες με συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων

Ανοίγει ο… Κούλες με συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από 5,5 χρόνια εργασιών το ενετικό φρούριο του Ηρακλείου, ο Κούλες, ανοίγει και πάλι τις… πύλες του με μία συναυλία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους συνεργάτες του με τίτλο «Το φρούριο της θάλασσας στο φως του φεγγαριού».

Η εκδήλωση είναι μία διοργάνωση της ΔΕΠΑΤΗ του δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 20:30 το βράδυ-πανσέληνος- με ελεύθερη είσοδο.

4

Για την συναυλία καθώς και για την αναστύλωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Κούλε, συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο εντεταλμένο για θέματα πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη, και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης αναφερόμενος στη συναυλία της Πέμπτης, επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά στις 18 Αυγούστου, τη βραδιά της πανσελήνου,  σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, ο ιστορικός Κούλες, μετά από 5,5 χρόνια, ανοίγει τις πύλες του και πάλι στους πολίτες με την πραγματοποίηση της συναυλίας από το Λουδοβίκο των Ανωγείων. Ο Κούλες είναι ένα «ζωντανό» μνημείο πολιτισμού, θα παράγει πολιτισμό, καθώς στο χώρο εκτός από τα μουσειακά του εκθέματα θα εξελίσσονται και πολιτισμικά γεγονότα. Το ιστορικό φρούριο του Χάνδακα, αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Ηράκλειο, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξανανοίγει για τους πολίτες, τους οποίους και προσκαλούμε να παρακολουθήσουν δωρεάν την συναυλία».

1

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη επεσήμανε:  «Ο Κούλες ξανανοίγει στις 18 Αυγούστου τη βραδιά της πανσελήνου, μετά από 5,5 περίπου χρόνια με τη συναυλία του Λουδοβίκου. Το φρούριο έκλεισε  το 2010 προκειμένου να ξεκινήσουν ο εργασίες αναστύλωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του φρουρίου οι οποίες ολοκληρώθηκαν. Οι εργασίες ήταν απολύτως απαραίτητες να γίνουν γιατί το φρούριο αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στατικής φύσης όσο και προβλήματα υποδομών που το καθιστούσαν δυσλειτουργικό για τους επισκέπτες. Οι εργασίες έδωσαν στο μνημείο μια νέα πνοή, καθώς δημιουργήθηκαν και νέες σύγχρονες υποδομές για τους επισκέπτες» και πρόσθεσε: «Επίσης θα παρουσιάζονται σε δύο αίθουσες του φρουρίου ευρήματα από τις υποβρύχιες έρευνες στο κόλπο του Ηρακλείου και την Ντία που έγιναν κυρίως από τον Ζακ Υβ Κουστώ το 1976, όπως επίσης θα εκτίθενται τα κανόνια του Κούλε και του «Λατερέζ» (η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου που είχε προστρέξει σε βοήθεια στη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου).

Από την πλευρά του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και την εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να δώσει αυτή την συναυλία με τους συνεργάτες πάνω στο Ενετικό Κάστρο.

Τα επίσημα εγκαίνια του Φρουρίου Κούλε θα γίνουν 16 Σεπτεμβρίου και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της ΠΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα  της ΕΡΤ.

Συντελεστές της συναυλίας με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων: Τραγούδι  Αλίκη Ζωγράφου, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Βασίλης Δραμουντάνης.

Μουσικοί: Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα) Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) Μανώλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα) Σοφία Μαυρογεννίδου (φλάουτο)

Απαγγελία Νίκος Βρέντζος, Μανώλης Μπαρδάνης

Χορευτές , σχολές χορού Μαυρόκωστα.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας η συναυλία θα αναμεταδίδεται μέσω γιγαντοοθόνης στο αναψυκτήριο της ΔΕΠΤΑΗ στη μαρίνα του ενετικού λιμένα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση