HomeΚΟΣΜΟΣΣυνελήφθη ένας ύποπτος για τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Συνελήφθη ένας ύποπτος για τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον 40χρονο Ντάμιν Πάσιλκ συνέλαβαν οι Αρχές της Καλιφόρνιας ως ύποπτο για την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια και έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 175 σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο Πάσιλκ συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό σε σχέση με την λεγόμενη «Πυρκαγιά του Κλέιτον», η οποία ξέσπασε στην κοινότητα Λόουερ Λέικ, όπως και για πολλές πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή, δήλωσε σε κοινοτική συνάντηση στο Λέικ Κάουντι χθες το βράδυ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ.

Περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της τεράστιας για την κατάσβεση της οποίας έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες, οι οποίοι δεν έχουν κατορθώσει ωστόσο μέχρι στιγμής να θέσουν υπό έλεγχο παρά μόνον το 5% αυτής, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Η «Πυρκαγιά του Κλέιτον» η οποία μαίνεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων βόρεια του Σαν Φρανσίσκο συνεχίζει να κατευθύνεται επιθετικά προς τα βόρεια, σύμφωνα και πάλι με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Πιο νότια η λεγόμενη «Πυρκαγιά του Σόμπερεϊνς», που έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν οδηγό μπουλντόζας, έχει προκαλέσει τον τραυματισμό τριών ανθρώπων και έχει καταστρέψει 290.000 στρέμματα δασικής έκτασης, έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 60%. Για την κατάσβεσή της είχαν κινητοποιηθεί 4.100 πυροσβέστες.

Φέτος «οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίας σε όλη την πολιτεία, όπως και η ιστορική ξηρασία που πλήττει όλη την πολιτεία, έχουν δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για πυρκαγιές σε όλη την Καλιφόρνια» υπογραμμίζει σε προειδοποίηση που εξέδωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση