HomeΚΟΣΜΟΣΔιπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Σουηδίας για το όριο… ενηλικίωσης – Εντονη αντίδραση του Τσαβούσογλου

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Σουηδίας για το όριο… ενηλικίωσης – Εντονη αντίδραση του Τσαβούσογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας προκάλεσε ένα tweet της σκανδιναβής ΥΠΕΞ Μάργκοτ Γουόλστρομ για το όριο ενηλικίωσης.

Η Σουηδή ΥΠΕΞ τουιτάρισε το εξής: «Η απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει το σεξ σε παιδιά 15 ετών πρέπει να ανακληθεί. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη προστασία, όχι λιγότερη, απέναντι σε βία και σεξουαλική κατάχρηση».

markom

Αναφερόταν έτσι σε απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να κατέβει το όριο ενηλικίωσης από τα 18 στα 15 έτη, απόφαση την οποία, το τουρκικό κοινοβούλιο πρέπει σε έξι μήνες, να αποφασίσει αν θα την μετατρέψει ή όχι σε νόμο του κράτους.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για απαρέδεκτη κίνηση που στηρίζεται σε ψευδείς πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη στην Άγκυρα και του υπέβαλε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως το όριο της ενηλικίωσης παραμένει στα 18.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ, σχολίασε επίσης: «Δεν υπάρχει τέτοιο ηλίθιο πράγμα για την Τουρκία και παρακαλούμε να εξετάζετε πιο σοβαρά τα γεγονότα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση