HomeΚΟΣΜΟΣΟ Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά από τους πολίτες να κάνουν λίπασμα… τα κόπρανά τους!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά από τους πολίτες να κάνουν λίπασμα… τα κόπρανά τους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ειδήσεις για την ζωή και την καθημερινότητα στο απομονωμένο κράτος της Βόρειας Κορέας είναι ελάχιστες και αρκετές από αυτές φθάνουν στην Δύση από όσους πολίτες έχουν κατορθώσει να αποδράσουν από την χώρα που κυβερνά ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η 22χρονη Yeonmi Park κατόρθωσε να φύγει από την Βόρεια Κορέα το 2007 και μετά από σύντομη παραμονή στην Κίνα, ζει πλέον στη Νότια Κορέα.

Η νεαρή κοπέλα, που δραστηριοποιείται ως ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έγραψε το βιβλίο με τίτλο «In Order to Live», στο οποίο αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ζωή στη Βόρεια Κορέα και επίσης, παραχώρησε σχετική συνέντευξη στον βρετανικό Τύπο.

Η Park αναφέρει ότι ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρας του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος απεβίωσε το 2011, είχε δώσει εντολή στους πολίτες να μαζεύουν τα κόπρανά τους καθώς και τα κόπρανα των ζώων τους και να τα προσφέρουν για λίπασμα στις καλλιέργειες σε όλη την χώρα.

Η ακτιβίστρια από τη Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι η «οδηγία» αυτή συνεχίζεται και από τον Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς το κράτος έχει μεγάλο έλλειμμα σε λιπάσματα ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με την απειλή λιμού. Τα λιπάσματα η Βόρεια Κορέα προμηθευόταν συνήθως από την γειτονική Νότια Κορέα.

Η έλλειψη σε λιπάσματα έγινε ακόμα μεγαλύτερη  το 2010, όταν η Νότια Κορέα, μετά την βύθιση πλοίου της από την γειτονική χώρα, κήρυξε εμπάργκο στη Βόρεια Κορέα.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε εκστρατεία για να καλύψει το κενό σε λιπάσματα με περιττώματα ανθρώπων και ζώων. Κάθε εργαζόμενος και κάθε σχολείο έπρεπε να συγκεντρώσει συγκεκριμένη ποσότητα. Μπορείτε να φανταστείτε τι είδους προβλήματα δημιούργησε αυτό στις οικογένειές μας. Κάθε μέλος στο νοικοκυριό μας είχε «καθημερινή υποχρέωση», έτσι κάθε πρωί ήταν σαν να γίνεται πόλεμος. Οι θείες μου ήταν οι πιο ανταγωνιστικές.

Οι τουαλέτες στη Βόρεια Κορέα είναι μακριά από τα σπίτια, έτσι έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί ότι δεν θα μας «κλέβουν» τη νύχτα οι γείτονες, μερικοί άνθρωποι κλείδωναν τις τουαλέτες για να κρατούν μακριά «τους κλέφτες κοπράνων», στο σχολείο οι δάσκαλοι μας έστελναν έξω στους δρόμους για να βρούμε περιττώματα ζώων και να τα παραδώσουμε στην τάξη», δήλωσε η Yeonmi Park σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανικό Τύπο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση