HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν στέλνει εκατοντάδες πρόσφυγες -και- στην Κύπρο

Ο Ερντογάν στέλνει εκατοντάδες πρόσφυγες -και- στην Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο λιμάνι της Μερσίνας και θα επιχειρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να μετακινηθούν στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών αρχών, οι οποίες προήλθαν από μετανάστες που κατέφτασαν ήδη στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης είπε ότι η άφιξη δύο ταχύπλοων σκαφών με μετανάστες από τη Μερσίνα δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά μέρος οργανωμένης προσπάθειας των διακινητών. Στο τουρκικό λιμάνι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 450 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ καταφτάνουν συνεχώς άτομα από την ενδοχώρα.

Γι’ αυτό, ανέφερε, έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για επισήμανση των σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες με τον ελλιμενισμό περιπολικού της ναυτικής αστυνομίας στην περιοχή Κάτω Πύργου, κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει σταδιακά τη… στρόφιγγα των προσφυγικών ροών, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη για το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για την ελεύθερη βίζα και την προέγκριση της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση