HomeΚΟΣΜΟΣΔήμαρχος Χερσονήσου: Να μείνει εκτός σχεδιασμού η Κρήτη για τους μετανάστες

Δήμαρχος Χερσονήσου: Να μείνει εκτός σχεδιασμού η Κρήτη για τους μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεσή του στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας στην Κρήτη εξέφρασε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

«Ετοιμότητα πρέπει να υπάρχει μόνο από το νότο, από τις ροές μεταναστών από τη Λιβύη. Να μείνει εκτός σχεδιασμού η Κρήτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χερσονήσου.

«Σε καμία περίπτωση το νησί δεν θα πρέπει να υποδεχθεί μετανάστες από άλλα σημεία της χώρας… Είναι δυναμικός τουριστικός προορισμός είχε την τύχη να μείνει έξω από τις προσφυγικές ροές» τόνισε, προσθέτοντας ότι τυχόν μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη δεν θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της υπόλοιπης χώρας. «Δεν λύνεται το πρόβλημα με μεταφορά 2.000 μεταναστών» σημείωσε ο κ. Μαστοράκης.

Για τη συνάντηση του Γιάννη Μουζάλα με τους τέσσερις δημάρχους των πρωτευουσών της Κρήτης, ο δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε ότι έγινε χωρίς την παρουσία των υπόλοιπων είκοσι δημάρχων του νησιού. «Δεν είχαμε προσκληθεί… Δεν δέχθηκε τη γνώμη όλων, δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα, καθώς δεν έχει συζητηθεί το θέμα» διευκρίνισε ο δήμαρχος.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαστοράκης, στο νησί ήδη υπάρχει αναστάτωση, ενώ ειδικά ο δήμος Χερσονήσου είναι ο πλέον τουριστικός στην Ελλάδα με 70.000 κλίνες, 1 εκατ. αφίξεις και 7 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Για μεταφορά στην Κρήτη 2.000 προσφύγων μάξιμουμ από την υπόλοιπη Ελλάδα έκανε πάντως λόγο στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές για μεταφορά 3.000 μεταναστών από τη Γερμανία μιλώντας για χυδαίο λαϊκισμό.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση