HomeΚΡΗΤΗΔιάψευση για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Κρήτη από τη Γερμανία

Διάψευση για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Κρήτη από τη Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης δημοσιεύματα περί μετεγκατάστασης 3.000 προσφύγων στην Κρήτη από την Γερμανία.

Ο κ. Κυρίτσης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «τα περί προσφύγων από Γερμανία σε Κρήτη, παντελώς ανυπόστατα».

KYRITSHS

Αυγενάκης: 5.000 πρόσφυγες στην Κρήτη με εν κρυπτώ ενέργειες της κυβέρνησης

Για μεταφορά 5.000 προσφύγων και μεταναστών, συνολικά, στην Κρήτη- 3.000 αναμένονται από τη Γερμανία- έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση και σε τοπικούς φορείς για εν κρυπτώ διαδικασίες.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας πήγε εν κρυπτώ προ τριών ημερών στην Κρήτη και συν εννοήθηκε με κάποιους δημάρχους, τον περιφερειάρχη, και κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κληθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και δήμαρχοι. «Ως ΝΔ δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα», τόνισε, προσθέτοντας ότι όπου μεταφερθούν οι μετανάστες, θα μείνουν μόνιμα.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ακόμη ότι η μεταφορά των πρώτων 2.000 μεταναστών δεν διαψεύστηκε ποτέ από τους τοπικούς φορείς που μετείχαν στην σύσκεψη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

«Γιατί δεν έχει γίνει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών; Γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα, γιατί δεν έχουν απορροφηθεί το προβλεπόμενα κονδύλια; Ποια είναι η διαχείριση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση