HomeΚΟΣΜΟΣΕλβετία: Ενας 27χρονος μαχαίρωσε επιβάτες τρένου -Προσπάθησε να πυρπολήσει βαγόνι

Ελβετία: Ενας 27χρονος μαχαίρωσε επιβάτες τρένου -Προσπάθησε να πυρπολήσει βαγόνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ελβετική αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 27χρονος Ελβετός σε ελβετικό τρένο να ήταν έγκλημα πάθους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ιστοσελίδα welt.de.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το κίνητρο της επίθεσης, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν.

«Ένα υπόβαθρο τρομοκρατίας φαίνεται ακόμη πολύ, πολύ παρατραβηγμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ένας 27χρονος Ελβετός έβαλε φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ένα βαγόνι και μαχαίρωσε επιβάτες ενός τρένου στην Ελβετία, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα τρένο που κινείτο ανατολικά, στα σύνορα με το Λίχτενσταϊν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ζανκτ Γκάλεν, διευκρινίζοντας πως ο δράστης τραυματίστηκε επίσης.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 14:20 τοπική ώρα κοντά στον σταθμό του Ζάλετς. Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από το Μπουχ στο Ζένβαλντ. «Ο άνδρας, ένας Ελβετός 27 ετών, έριξε ένα εύφλεκτο υγρό (…) που προκάλεσε φωτιά», ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι «ήταν επίσης οπλισμένος με τουλάχιστον ένα μαχαίρι».

Οι έξι επιβάτες που τραυματίστηκαν και ο δράστης νοσηλεύονται με εγκαύματα και τραύματα που προκλήθηκαν από μαχαίρι, προστίθεται στην ανακοίνωση. Εκτός από το παιδί, δύο άνδρες, ηλικίας 17 και 50 ετών, και τρεις γυναίκες, 17, 34 και 43 ετών τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία που διευκρινίζει πως δεκάδες επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο τρένο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερα έχουν φθάσει στο σημείο της επίθεσης.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο τρένο ανέρχεται σε 92.000 ευρώ. Είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται στην Ελβετία πρόσφατα.

Σειρά επιθέσεων εναντίον κοινού έχουν πραγματοποιηθεί στις γειτονικές Γαλλία και Γερμανία, καθώς και στο Βέλγιο, τους τελευταίους 18 μήνες, με την ευθύνη των περισσότερων από αυτές να αναλαμβάνει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 250 ανθρώπων.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση