HomeΚΡΗΤΗΓίνεται της… Ανακοίνωσης ανάμεσα σε Λαμπρινό και Αυγενάκη με πρόσχημα το προσφυγικό

Γίνεται της… Ανακοίνωσης ανάμεσα σε Λαμπρινό και Αυγενάκη με πρόσχημα το προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Της… Ανακοίνωσης γίνεται ανάμεσα σε δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη με το ένα καρφί να διαδέχεται το άλλο με πρόσχημα το… προσφυγικό.

Η αφορμή για το «πόλεμο» που έχει ανοίξει ανάμεσα στους δύο άνδρες φαίνεται να είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα το μεταναστευτικό υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και οι τέσσερις δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου).

Η αρχή έγινε με ανακοινώσεις για την σύσκεψη

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης με ανακοίνωσή του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το ποιος κανόνισε τα της συσκέψεως και γιατί δεν προσκλήθηκαν κι άλλοι τοπικοί φορείς σε αυτήν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος από την αντίδραση του κ. Αυγενάκη, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ότι η σύσκεψη ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού, όπως επίσης και για το ποιος θα συμμετάσχει σε αυτήν.

Τα τηλεφωνήματα και οι δηλώσεις Λαμπρινού

Μία άλλη τροπή πήραν χθες τα πράγματα κορυφώνοντας την ένταση ανάμεσα στον Βασίλη Λαμπρινό και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης τηλεφώνησε δημοτικούς σύμβουλους του δήμου Ηρακλείου λέγοντας «θα τον τελειώσω τον Λαμπρινό».

Ο κ. Λαμπρινός στις δηλώσεις του απάντησε «ποιος είναι ο κ. Αυγενάκης που θα τελειώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου».

Στη συνέχεια σειρά πήραν πάλι οι… ανακοινώσεις

Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός ήρθε άμεση η απάντηση – σε μορφή ανακοίνωσης – του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος ανέφερε αναλυτικά:

« Ο κος Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση και είναι εμφανές αυτό. Δηλώνω δημόσια ότι τον σέβομαι και ουδέποτε είπα τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του αυτά που περιγράφει στη δήλωση του. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο χειρισμού της επίσκεψης του κ. Μουζάλα στο Ηράκλειο και ό,τι αναφέρθηκε ως “συμφωνία της χθεσινής σύσκεψης” στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το θέμα το οποίο διαχειρίστηκε με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη επιπολαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ενόχληση του. Ας μας απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Μουζάλας στα ερωτήματα που από χθες έχω θέσει δημόσια καθώς και στα ερωτήματα που έθεσαν με ανακοίνωση τους πριν λίγη ώρα και οι τέσσερις Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Κρήτης. Επιθυμούμε να ξέρουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Η Κρήτη θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί αρκεί να υπάρξει συνεννόηση, σχεδιασμός και σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης σε αντίθεση με την προχειρότητα που μέχρι σήμερα έχει δείξει. Ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία δεν έχει κομματική απόχρωση. Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε.

Η ευθύνη διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τυχόν εσωτερικά προβλήματα στο Δήμο Ηρακλείου.»

Απάντηση Λαμπρινού

Αμέσως μετά και ο Δήμαρχος Ηρακλείου θέλησε να απαντήσει στον κ. Αυγενάκη, λέγοντας τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε ουδεμία σύγχυση βρίσκεται. Γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και όσα δήλωσε είναι απολύτως αληθή. Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που θα του απευθυνθεί ο κ. Αυγενάκης να είναι περισσότερο προσεκτικός».

Δεύτερη απάντηση Αυγενάκη

Η μία δήλωση διαδέχεται την άλλη με τον κ. Αυγενάκη να συνεχίζει, λέγοντας:

«Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Υπάρχει συμφωνία με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε επίσημα χθες το Υπουργείο;;Τι ακριβώς έχετε δεσμευτεί;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση