HomeΚΡΗΤΗΌπου φύγει – φύγει και οι Κρητικοί για το εορταστικό τριήμερο

Όπου φύγει – φύγει και οι Κρητικοί για το εορταστικό τριήμερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχίζει σήμερα κι επίσημα το τριήμερο του Δεκαπενταυγούστου με τους περισσότερους Κρητικους να εγκαταλείπουν το νησί με… αεροπλάνα και βαπόρια προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Από χθες το βράδυ στα δύο λιμάνια της Κρήτης, Ηρακλείου και Χανίων γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο που έχει σχεδιάσει να περάσει το τριήμερο σε κάποιο νησί των Κυκλάδων ή των Δωδεκανήσων.

Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στα αεροδρόμια του νησιού με τους Κρητικούς που θέλουν να φύγουν για λίγες ημέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πάντως η Κρήτη, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται ν’ αδειάσει από κόσμο καθώς δεν είναι λίγοι όσοι αναμένεται να φτάσουν στο νησί από την υπόλοιπη χώρα.

Χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά υπήρχε πολύς κόσμος που αναχωρούσε για Ηράκλειο και Χανιά.

Όσοι Κρητικοί μείνουν στο νησί έχουν ήδη σχεδιάσει να κάνουν εσωτερικό τουρισμό είτε πηγαίνοντας σε κάποιο από τους εκατοντάδες προορισμούς του τόπου είτε επιστρέφοντας στα χωριά τους για να παρακολουθήσουν τα κατά τόπους πανηγύρια.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, καθώς και εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από χθες το πρωί, αλλά θα κορυφωθουν το Σάββατο και όλο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Απο την Τροχαία επισημαίνετα ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Διαφήμιση
Διαφήμιση