HomeΚΟΣΜΟΣΧιλιάδες μετανάστες μηνύουν τη γερμανική κυβέρνηση για το άσυλο

Χιλιάδες μετανάστες μηνύουν τη γερμανική κυβέρνηση για το άσυλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης Μέρκελ, εξαιτίας της αναβολής που δόθηκε στην εξέταση των αιτημάτων τους για άδεια παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σχεδόν 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες εμφανίζονται έτοιμοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης, μετά την αναβολή που δόθηκε στην εκτίμηση των αιτημάτων τους προς το υπουργείο Μετανάστευσης.

Όπως αναφέρεται, ο νόμος δίνει περιθώριο αναμονής μάξιμουμ τρεις μήνες. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες βρίσκονται στη Γερμανία σχεδόν δύο χρόνια και ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση στο αίτημά τους.

Ο αριθμός των εκκρεμοτήτων έχει υπερδιπλασδιαστεί από πέρυσι, όταν δεν είχαν διευθετηθεί περίπου 2.300 υποθέσεις. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς οι γερμανικές αρχές δείχνουν να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Μόνο το 2015, η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατ. ανθρώπους από τις χώρες της εμπόλεμης ζώνης στη Μέση Ανατολή, δίχως να υπολογίζονται οι μετακινήσεις από άλλες χώρες και ιδιαίτερα από την Ευρώπη.

Οι μετανάστες φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους και να επιδιώξουν τη συντομότερη διευθέτηση του αιτήματός τους. Οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ορισμένες υποθέσεις είναι πολύπλοκες, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά, ενώ η αποστολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς στη Συρία και το Ιράκ οι δομές είναι πλέον κατεστραμμένες και η επικοινωνία σχεδόν αδύνατη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση